shareit

5 летни момента за мента

| от Зорница Аспарухова |

Жега е, лято е. Радвайте му се, докато още е тук. Сезон, наситен с цветове и вкусове. Нашето и тази година, за пореден път, има вкус на мента с много лед и спрайт. Най-добрата мента обаче е онази, сервирана близо до вода и пясък.

Ето и нашите 5 момента за мента.

1. Рецептата
Започваме с приготвянето на самата мента:
50 мл Мента Пещера
3-4 бучки лед
0.75 мл спрайт
Лайм, или 2-3 резена лимон.

2. Събитието

Този август на Южното Черноморие има три събития, организирани от Мента Пещера. Ще се ориентирате по зелената шатра, която ще е на Градина и Смокиня в различни дни.

Музиката ще е от симпатичния Wosh MC, известен като“един от тези, които нямат проблеми”. Освен това, ще има голям леден бар и скреч карти, с които може да спечелите коктейл с мента и спрайт.
Ето и локациите:

Градина, бар Парадисо – 10 август
Смокиня, бар Kuche&Kuche – 11 август
Градина, Kite Bar – 12 август
Часовете са от 15 до 19.

Организаторите са направили и ice challenge – игра за разтопяване на голяма бучка лед, след която може с компанията да спечелите ментова парти кофа, пълна с питиета за цял народ. Както се казва – желаем ви успех и ще се видим там.

Mint PR_WoshMC_horizontal

3. Мястото

И тази година твърдо сме за Южното Черноморие. Заради добрите барове, заради магистралата, която си остава най-прекият път до морето, заради вкусната морска храна и ситния пясък на плажа.
Ако огладнеете на Градина, винаги можете да хапнете от кюфтетата на Джанка дел Мар или да отскочите до Стар Фиш в Черноморец. И мента имат.

4. Музиката

Това лято звучи по най-различни начини. Изберете нещо от стария Ъпсурт и така до саундтрака на Baby Driver. Пуснете си ги в слушалките, в колата и в колонката.

Предлагаме ви да пробвате и един нов тип слушалки – казват се Aftershokz Trekz Titanium – слушалки, които не ви влизат директно в ухото. Това е възможно благодарение на интересна технология, която се нарича „bone conduction“ или костно звукопредаване. При него костите на черепа предават трептенията към вътрешното ухо.

5. Лятното кино и сериалите

Хубавото на лятото е, че можете да гледате филм на открито, при това на голям екран. Летни кина има в Созопол, Несебър и Бургас. Родните фестивали правят и турнета, ако искате да изберете нещо по-европейско.

За по-комерсиално настроените препоръчваме „Дюнкерк“, Baby Driver и „Атомна блондинка“. За последния задължително комбинирайте дългокраката красавица Шарлийз Терон с рецептата на “Драго”.

За всички останали има Game of Thrones.

 
 
Коментарите са изключени