shareit

Роднини на Принс съдят лекаря му за изненадващата смърт

| от chr.bg |

Роднини Принс, който почина преди две години, ще съдят семейния му лекар от щата Минесота, който е предписал наркотично вещество малко преди неговата смърт.

Делото срещу медика е заради това, че той не е съумял да постави точна диагноза и да лекува пристрастеността към опиоидни вещества на певеца.

Иск е подаден срещу доктор Майкъл Шулънбърг и срещу неговия работодател клиниката Норт мемориъл хелт.

Лекарят е обвинен, че е предписал на два пъти мощни болкоуспокояващи на певеца, без да има оправдан медицински мотив за това. Предписването е станало в дните преди смъртта на Принс.

„Той не успя да оцени, диагностицира, лекува и съветва Принс за неговата разпознаваема пристрастеност към опиоидите и не съумя да вземе необходимите и разумни стъпки за превенция на един предизвестен фатален резултат от тази пристрастеност“, се казва в иска срещу лекаря.“

Това отклонение от стандартите на приемливата медицинска практика имаше значителна част в предизвикването на смъртта на Принс“, се казва още в иска.

57-годишният певец бе намерен мъртъв в асансьор на имението си край Минеаполис през април 2016 г., като вероятно той е починал от свръхдоза от опиоидно болкоуспокояващо, която приел случайно. Поп звездата е мислел, че взима болкоуспокояващото викодин, но се оказало, че е приел фалшива версия на медикамента, съдържаща фентанил – дрога, която е 30-50 пъти по-силна от хероина.

През април окръжният прокурор Марк Мец каза, че разследването е приключило и няма доказателства за повдигане на обвинения заради смъртта на певеца. Властите преди това бяха глобиха медика Шулънбърг с 30 000 долара.

 
 
Коментарите са изключени