shareit

Колко пари се изкарват от един коледен хит

| от chronicle.bg |

„Fairytale of New York“ е песен на 31 години. Тя е и най-свирената коледна песен от 2012 до 2016 в държавата, която все още слуша радио – Великобритания. През 2016 година тя изкарва около 400 000 паунда.

Рой Ууд от Wizard пък казва, че би разчитал повече на парите от коелдните си песни, отколкото на пенсията си. „Обаче не си взимаш парите на Коледа. Трябва да ги изчакаш да сметнат нещата. По Коледа обикновено съм беден.“ 

Трудно е да се прецени колко пари точно изкарва „I Wish It Could Be Christmas Everyday „, но 180 000 паунда на година са съвсем възможни.


„Last Christmas“ е една от най-пусканите песни по това време на годината като през 2016 имаше скок в популярността й заради кончината на Джордж Майкъл. The Telegraph пише, че тя може да заработи около 470 ооо паунда.

Най-печелившата коледна песен е „Merry Christmas Everybody“ на Slade. Тя може да достигне печалба от 1 милион паунда за авторите си Ноди Холдър и Джим Лий. Джим казва пред Guardian, че финансово се справя добре, а Ноди: „Определено песента е носи добра пенсия. Не я написахме, за да стане хит, но стана… Песента ни се използва в реклами, използва се във филми, използва се във всякакви неща.“

 
 
Коментарите са изключени