shareit

Йордан Камджалов и Лиза Джерард на една сцена: пригответе се

| от chronicle.bg |

„Кулминация в тишината“ – така Йордан Камджалов определя своя следващ проект – концерт по Гурецки с гост-изпълнител от световна величина – магнетичната Лиза Джерард, позната на мнозина от австралийското дуо Dead Can Dance и саундтрака на филма „Гладиатор“.

Йордан Камджалов, съвместно с неговата Културна Концептуална Платформа, част от която е Genesis Orchestra, и Лиза Джерард, ще представят на българската аудитория „Симфония на скръбните песни“ по Хенрик М. Гурецки.

Концертът ще се състои на 14 март 2018 г. в Зала 1 на Национален дворец на културата в столицата. 

В рамките на концерта Лиза Джерард ще изпълни свои песни както от соловата си кариера, така и от времето, в което е част от популярната dark wave група Dead Can Dance. Заедно с Йордан Камджалов ще въведат аудиторията в лабораторията на твореца чрез характерния за него формат „Музикално въведение“.

Това е втората колаборация на Лиза Джерард с български артисти. През юни тази година тя реализира съвместен проект с „Мистерията на българските гласове“ – два концерта, в София и Пловдив, на които присъстваха над 3000 души.  Съвместната й работа с Йордан Камджалов отново има за цел да разбие традиционната представа за класическата музика единствено като елитарна и да привлече в залата и неизкушена публика.

Симбиозата между двамата самобитни артисти е доказателство, че класическата музика може да бъде достъпна и за зрителя „дебютант“.

Концертът „Симфония на скръбните песни“ ще се реализира в рамките на проекта „Свобода в класиката“, който стартира през март 2017 г. в Пловдив с поставянето на едно от най-сложните класически произведения – „Requiem“ на Волфганг Амадеус Моцарт.

 
 
Коментарите са изключени