shareit

Фаворитите на „Евровизия“ 2018

| от chronicle.bg |

Кипър и Израел, следвани от Франция, бяха преценени от сайтове за залози като главни фаворити за спечелване на песенния конкурс „Евровизия“, чийто финал е в събота в Лисабон, предава Франс прес.

Според залози, анализирани от сайта Eurovisionworld.com, представителката на Кипър – гъркинята с албански произход Елени Фурейра, има малко предимство пред останалите участници преди днешната първа генерална репетиция за финала. Изпълнението й на песента „Fuego“ стана причина да бъде сравнявана с Шакира и Бионсе. Залозите за нея са около 2 към 1.

След като бе главна фаворитка преди първия полуфинал във вторник, израелската певица Нета Барзилай сега заема второ място, като залозите за нея са близо 4,5 към 1. Песента й „Toy“ е своеобразен призив за еманципация на жените и се вписва в духа на движението #MeToo.

Със залози между 10 и 15 към 1, френското дуо „Мадам мосю“ е на трета позиция. В неговата песен „Mercy“ се говори за момиченце, родено на кораб с мигранти.

В анкетата на сайта Еurovisionworld.com, в която са гласували над 80 000 души, българската песен“Bones„, в изпълнение на „Equionox„, е на пето място заедно с Франция и Литва.

 
 
Коментарите са изключени