shareit

„Bohemian Rhapsody“ стана най-касовата музикална биография

| от chronicle.bg |

Въпреки колебливите ревюта „Bohemian Rhapsody“ на режисьора Брайън Сингър стана най-касовият музикален биографичен филм в историята!

Не е изненадващо, че филм за Queen ще бъде успешен, имайки предвид величината на песните им – композиции като „Another One Bites the Dust“, „Somebody to Love“ и дуета с Дейвид Бауи „Under Pressure“ или някои от другите им хитове все още поддържат групата в общественото полезрение дори след ранната смърт на Фреди Меркюри.

В началото обаче не всичко около филма минава гладко. Преди още да е пуснат Сингър е уволнен от Fox посредата на снимките, а на негово място идва Декстър Флетчър. Интересно е да се спомене, че Флетчър режисира „Rocketman“ – биографичен филм за друга музикална звезда, Елтън Джон. След това, когато филмът излезе по кината, много от феновете се разбунтуваха срещу разминаванията между реалните събития от живота на музикантите и това, което се показва във филма.

Въпреки проблемите зрителите приеха филма, какъвто е.

До момента „Bohemian Rhapsody“ е изкарал $539 милиона в цял свят, докато самият филм струва $52 милиона. Това го поставя на първо място сред музикалните биографии що се отнася до приходи. В родните си САЩ филмът изкарва $164 милиона, едвам задминавайки досегашния рекорд на „Straight Outta Compton“ от 2015, който пък изкарва едва $201 в световния боксофис. Други известни биофилми като „Walk the Line“ и „Ray“ не успяват да надминат $200 милиона.

Филмът изстрелва и музиката на Queen нагоре в чартовете. Това не е чудно, защото музикалното оформление на филма е единственото нещо (заедно с играта на Рами Малек), което хората неотменно обожават.

 
 
Коментарите са изключени