shareit

Задължителните снимки от морето

| от chronicle.bg |

Човек има задължения дори когато отиде на почивка. Трябва да се води детайлна документация на събитията и околната среда. Отдел „Архиви“ или както му викаме вече – фейсбука – има минимум, който трябва да се покрие. Иначе все едно не е било.

При водене на снимков запис по време на почивка, човек е задължен, ако разбира се има минимален морал, да направи следните снимки. Иначе все едно наистина не е било.

Крака в пясъка

Краката в пясъка си е класика. Тези снимки носят двойно послание – първото е „На море съм и си почивам“. Второто послание е „Вижте колко са ми гладки краката“. То е по-загатнато и скрито зад първото. По същия начин посланието в снимка на женска ръка, държаща късметче от кафе, е „На кафе съм и си почивам“, но зад него е скрито „Вижте ми маникюра“. Двете тропи могат да се съчетаят, ако краката ви са в пясъка и имат педикюр. Дори ако разровите малко с нога, може да намерите някое изхвърлено късметче.

Крака и море

Крака и море е новото крака в пясъка. Вече хората откриха места, където няма отходни тръби в морето и не ги е срам да го снимат. Доста е символично обаче как тези снимки са композирани така, че собственика на краката е застанал със своята отходна тръба към морето. Но това е отдаване на почит към носталгичните години на прехода. Прехода от 20 в 21 век.

Пиене и море

Ако пиенето е в пластмасова чаша, снимката се прави, за да се вдъхне живот на хората, за които е вторник, 2:00 след обяд и климатика в офиса не работи, но пък съседите правят ремонт и са спрели водата. Тя е нещо като своеобразно „Спокойно, човече. Още малко“. Ако пиенето е в стъклена чаша обаче, снимката казва „Нямам никакво уважение и милост към хората във фейсбук и искам да страдат от завист“.

Пейзаж от прозореца на квартирата

Шансът да съм в България е нулев. Ако бях някъде по Черно море, снимката ми щеше да прилича на картичка от 90-те.

Селфи, снимано прекалено отблизо, на което сте с очила, мокра коса и измъчен поглед заради жегата.

„Да не мислите, че на мен ми е лесно“. Еми не ти е. И все да не ти е. А ако ти стане прекалено трудно, можем да дойдем да помагаме.

 
 
Коментарите са изключени