Уйде коньо у реката

| от |

На Парламента горе над вратите трябва да пише: „Ако в проблема няма пари, да го решават доброволци“.

Сега, аз не съм идеоложко хипи, не ме разбирайте погрешно, но до голяма степен е така. В тези конкретни коне няма пари, затова познайте кой ходи до Осоговската планина. Доброволци. В щъркелите също нямаше пари – пак доброволци. Заменете щъркелите и конете с роми, а студеното време с предизборно и всеки би се притекъл на помощ с кебапчета. Също така влезте в сайта на която и да е партия и им прочетете целите. Една от тях винаги е „устойчиво развитие“, което в превод означава „инвестиране на пари, ако може държавни, в бизнеси, ако може наши“. Но в ситуацията няма пари.

Няма пари в спасяването им. В отглеждането им има: сега всички природозащитници гърмят по човека, усвоявал евросубсидии, за да гледа кончетата, пък ги оставил на снега да умират. Много хора му пожелаха да умре. Много от тези хора са природозащитници. И може би са прави, може би човекът трябва да умре, кой знае. Рано е да отсъдим още, защото има един въпрос, който никак не е ясен: Защо човекът ще оставя конете след като именно заради тях получава тия пари от Европейския? Ако му умрат конете, както стана, вече няма да взима пари. Дали по-скоро не е станал някакъв сакатлък, някакъв инцидент, който да е оставил кончетата навън на зимата? Разбира се, че не е – разбира се, че източващият еврофондове собственик ги е ползвал само за парите и трябва да умре. То се знае, то се вижда.

Иначе жалко за кончетата, отидоха си. Дано минимизираме жертвите. Доброволците де, дано те ги минимизират. Ние сме на работа и не можем да отидем. Наистина – на работа сме, не можем всички да тръгнем. Това, което можем да направим обаче, е превенция.

Това е линк към природозащитни организации. Ако имате солидни съмнения, че някъде животни бедстват или са на път да бедстват, свържете се с тези организации! Основно е да се използва моментът, когато темата е в медиите – това е най-добрият начин да се привлече внимание към теми, в които няма пари.

Ако сте някой, които взима пари, за да гледа животни – ми гледайте ги тия животни. Не много неща могат да убият стадо коне. Времето е едно от тези не много неща, останалите са  болест (най-рядко) и други животни – вълци, мечки, човек. Не е трудно да се предвидят тези заплахи, а не е трудно и да се предпази добитъка от тях. Не е и скъпо – това искам да отбележа в отделно изречение, не е толкова скъпо да се направи една сушина. Сламата също не е скъпа, това е слама все пак. Направете си труда, за да не ви дават по новините.

 
 

Какви опасности крие пастата за зъби?

| от chr.bg |

Американски учени от Тексаския университет предупредиха, че съдържащият се в пастата за зъби титанов диоксид E171, може да предизвика захарен диабет тип 2.

Учените припомнят, че това вещество намира широко приложение в хранителната промишленост и козметиката заради свойствата му да придава на предметите ярко бял цвят.

Свойствата на титановия диоксид бяха открити още през XX век. Той дойде като заместител на вредните оцветители на оловна основа, а през 70-те години на миналия век неговото производство стана масово. Именно от този период медиците започнаха да наблюдават четирикратно увеличение на заболяванията от диабет тип 2. Тогава възникнаха и първите предположения, че споменатото химическо вещество може да има пряка връзка с диабета.

За да потвърдят своите догадки тексаските учени подбраха група от 11 доброволци. Били им взети тъканни проби от панкреаса. В хода на изследванията в организма на 8 човека били открити следи от титанов диоксид и всички те били болни от диабет тип 2. Останалите трима били здрави и при тях не били открити следи от това химическо вещество. Изследователите дошли до извода, че Е171 вероятно е едно от веществата, които предизвикват диабет тип 2. Сега учените ще разширят изследванията си върху по-големи групи пациенти.

 
 

Как Ким изкара 5 милиона за 5 минути

| от chr.bg |

Риалити звездата Ким Кардашиян е заработила 5 милиона долара само за 5 минути при продажбата на новите си парфюми от бранда й KKW Beauty.

В козметичната серия на звездата са включени три аромата – кимоджи череша, кимоджи праскова и кимоджи вайбс. Кардашиян не вложи нито един долар за реклама на парфюмите, но те предизвикаха невиждано търсене сред нейните фенки. Всяко шишенце струва по 45 долара и те се харчат като топъл хляб за отрицателно време.

В качеството на единствен маркетинг Ким изпратила няколко артикула от новата серия на своите сестри и на видни холивудски знаменитости, които публикуваха подаръците си в Инстаграм.

Брандът KKW Beauty беше основан от Ким Кардашиян-Уест през месец юни 2017 година. Продуктите от първата й козметика в серията бяха продадени за един ден след пускането им за 14 милиона долара.

 

KIMOJI Peach, Cherry & Vibes fragrances are available NOW on KKWFRAGRANCE.COM @kkwfragrance

Публикация, споделена от Kim Kardashian West (@kimkardashian) на

 
 

Все повече стават прекратените поръчки на Tesla Model 3

| от chronicle.bg |

Прекратените поръчки на Tesla Model 3 набират сериозна скорост в последните няколко седмици. Според компанията Needham & Co. исканията за връщане на депозита за новата електрическа кола на достъпна цена вече надвишават заявките за купуването ѝ.

Средно една на всеки четири поръчки за Tesla Model 3 е прекратена, което е два пъти повече спрямо миналата година. Потребителите трябва да платят депозит от хиляда долара за резервация на колата, който компанията връща при отказ. След това трябва да платят още 2500 долара за избор на версия, а остатъка плащат при доставката на колата. Времето за чакане за получаване на Tesla Model 3 е от 4 месеца до 1 година и купувачите на базовия модел може да чакат чак до 2020 г.

От своя страна Tesla отрича това, че отказите изпреварват новите поръчки, и твърди, че е актуализирала времето за чакане, което вече е от 6 до 9 месеца.

 
 

12 паднали летни ангела от Instagram в топ фотопозата на 2018

| от chronicle.bg |

От английски глаголът „straddle“ означава „разкрачвам се“, „разтварям крака“, „възсядам“ и „яхвам“. А страдлърките са моделите и другите жени в Instagram, които разчитат на тази толкова модерна поза, за да съберат максимален брой сърчица в социалната мрежа.

Спокойно може да се каже, че „страдлингът“ е позата на Лято 2018. И в това няма нищо лошо и нищо случайно. Тази поза прибира корема назад, стяга бедрата и подчертава гърдите. Така че…нямаме нищо против да гледаме повече момичета в нея.

В галерията събрахме 12 „стадлърки“ от Instagram, които ще ви доставят сетивно удоволствие колкото ледена бира в жегав ден. Енджой дем!