shareit

СВЕТЪТ СПОРЕД: Холивуд

| от |

Чували сте за магията на киното. Понякога тя е черна, понякога е бяла. Често пъти бялата магия е в главната роля, а черната я убиват в първия половин час. Магьосниците на киноиндустрията си мислят, че знаят как живеят хората. И са прави – хората живеят точно така. Ето как изглежда светът според холивудските филми:

Сутрин е. Пребивате двама руснаци. След това се будите от сън и си мислите колко е красиво типичното ви американско семейство – синът ви спи в стаята си, а втората ви жена…кой знае какво прави. Отивате в стаята на малкия си син Джеси, за да го събудите за закуска. Той обаче не се интересува от вашите глупости – разочарован е от развода и не харесва втората ви жена. Сещате ли се, когато веднъж имаше паяк в стаята му, той викаше за помощ, но вие бяхте на работа, а мащехата му не се отзова. Тогава паякът го ухапа по ръката и с него се случи нещо странно! Тялото му се покри с черни косми, започна да хвърля бяла нишка, поникнаха му още 4 ръце и 6 очи! Сега все едно имате тризнаци. Супер силата на сина ви на практика е да бъде тризнаци. Както и да е. Гладен сте и се опитвате да събудите малкия:

– Джеси, трябва да готвим!

– Ар ю толкин ту ми?

Не ви се прави на интересен. Просто в стаята има още двама руснаци. Пребивате ги. Жена ви се ядосва заради някаква дупка. Оказва се, че е дупка в сюжета. Жена ви не издържа и се хвърля от балкона. По пътя надолу крещи: „Виж, Джак! Летя!“ Вие моментално тръгвате с мотор по стълбите надолу, за да я хванете. По пътя пребивате двама руснаци. Пред входа хващате жена си все едно е торба с коприва – мъката ви по-скоро е на психическо ниво, отколкото на физическо. Но! Жена ви вече е бомба! Реална бомба, която трябва да обезвредите. Остават 2 минути преди, да гръмне. Обезвреждате бомбата за 10 минути.

Ала, о, ужас! Бомбата пак започва да цъка! Няма какво да направите! 3… 2… 1… И бомбата се превръща в тъпа комедия. Всички сте загубени, а най-много Немо (ето, виждате ли).

Междувременно синът ви се събужда. Не пребива руснак, но вкарва победния кош, с който отборът му печели нещо си и някакви пари, за да платят за операцията на куче, което са застреляли случайно. След това цял ден чете, за да влезе в желания университет, който за жалост е различен от този на гаджето му, но съдбата пак ще ги събере, когато той стане професор по каквото и да е и президентът му се обади, за да спасява света. Истински бащичко!

Накрая и двамата сте изнурени и изтощени от поредния типичен американски ден. Разбира се, следва хепи енд. Сядате до леглото на малкия Джеси, отваряте книжка с приказки и му зачитате:

– Имало едно време един Чък Норис.

– По кое време, тате?

Вие поглеждате сина си и казвате със сетен дъх:

– Винаги…

Но каква е поуката? Поуката е, че ако животът ти е филм, гледай поне да е по книга. Било то и готварска.

*Финални надписи*

 
 
Коментарите са изключени