Скъпи абитуриенти, прекрасно е да си голям човек!

| от chr.bg |

Помня деня, в който хомотът на училището падна в прахта при детските книжки, все едно беше вчера, а не преди 10 години <3

Уверявам ви, скъпи абитуриенти, оттук нататък ще става все по-хубаво. Ще стане точно както сте го замислили! 

Първо ще кандидатствате в някой университет и ще ви приемат. После няма да си намерите работа, защото трябва да ходите на лекции, но няма да ходите на лекции, защото сте прекалено готини. И защото връзката ви с гаджето от гимназията е единствената пародия на нещо сериозно, в която искате да участвате.

Ще учите в България, защото английският ви е на ниво мистър Бийн – 5 думи, 1 от които името ви. В едвам направеното ви CV обаче пише, че знаете чуден английски, а и немски – то немци вече няма, нали руснаците ги биха във войната. Коя война ли? Няма значение. Ако не знаете английски език, няма как да оправдаете тая 1800 лева стартова заплата.

Разпращате яко CV в джобса – без да четете изискванията за позицията, важното е името и да прилича на специалността ви в университета. После по кафенца, че скоро ще звъннат и трябва да се ходи на бач при готини хора и 4 часа обедна почивка. Ако не звъннат, още по-добре – повече кафенца. Идва Коледа обаче и те наистина не звънят, а трябва да се приберете при вашите за празника.

Първото нещо, което ще научите извън училище, е, че родителите ви, както и техните възрастни приятели, знаят как се борави с живота точно толкова, колкото и вие! О, тази мисъл е чудесна за душата и тялото!

Един ден обаче (след няколко занижавания на критериите ви за работно място) ще ви се обадят и ще ви наемат. Тогава ще разберете истината за живота, която е и винаги ще бъде само една единствена и незаменима:

АКО НЯМАШ ПИК, НЕ СИ ЖИВЯЛ!

Ако мислите, че става въпрос за сайта Пик, а не за ПИК и нямате представа какво е персонален идентификационен код, то вие сте невежо частно лице обградено от блажено незнание и задължения към НАП.

В следващите години НАП ще са най-добрите ви приятели, защото те единствени ще ви третират като голям човек. За всички останали сте си дете. Освен за бабите и малките деца в градския транспорт, които ще ви казват „господине“, „госпожо“, „чичо“ и „лельо“. Щастието, което НАП ще ви доставя, не е като щастие от житейски успех толкова, колкото като щастие от първата глътка водка рано сутринта.

Водки ще изпиете много, особено след като получите първите си мижави пари от първата ви допотопна работа. Всеки месец ще имате абитуриентски бал – по средата на месеца, когато си броите стотинките. „Десет, единайсе, дванайсе, ААА!“

По средата на месеца, защото човек трябва да си заслужи да е беден чак в края му. Тогава чак знаеш какво е напредък, тогава чак знаеш какво е свобода. Тогава чак ставате истински големи чичковци и лелички.

Честита свобода, честити данъци, честита нежелана бременност, да живеят мечтите! Елате да ви дам 1800 лева!

 
 

„Бохемска рапсодия“: Рами Малек ще превземе и големия екран

| от chronicle.bg |

Рами Малек е познат най-вече с ролята в сериала „Mr. Robot“, която му донесе награда „Еми“. Но големия екран остава все още е слабо застъпен в биографията му. Дотук синеокият красавец е участвал предимно в независими филми като „Short Term 12″ и „Buster’s Mal Heart“. За щастие сме почти убедени, че Малек ще разбие големия екран тази есен в биографичния филм „Бохемска рапсодия“, който разказва за живота на фронтмена на Queen, Фреди Меркюри.

„Бохемска рапсодия“ е режисиран от Браян Сингър („X-Men“), а сценария е на номинираният за „Оскар“ Антъни Маккартън  („Теория на всичко“). Сюжетът проследява историята на  рок бандата от времето на основаването й до изкачването им на върха. Бен Харди, Гуилим Лий и Джоузеф Мазело играят Роджър Трейлър, Браян Мей и Джон Дийкън.

След множество тийзъри и един трейлър преди дни излезе първия официален трейлър на филма. Освен с култовата история на Queen, филмът стана известен и с уволняването на Брая Сингер като режисьор, след като беше обвинен в сексуален тормоз. После на мястото му дойде Декстър Флечър, чиято работа е била предимно на ниво монтаж, тъй като Сингер вече е бил заснел голяма част от филма.

20th Century Fox излиза по кината на 2 ноември.

 
 

Опасностите от късната вечеря

| от chr.bg |

Испански учени предупредиха за опасностите от късната вечеря – ако се хранят в период по-малък от два часа преди заспиване, хората са изложени на по-голям риск от рак на гърдата и простатата, съобщава сайтът Лайф.

Екип от Глобалния институт за здравето в Барселона изследвал 1205 жени с рак на млечната жлеза и 621 мъже с рак на простатата. В тестовете взела участие и контролна група доброволци, без онкологични заболявания. Те попълнили формуляри за своя режим на сън и хранене.

Специалистите установили, че на най-малък риск от развитие на рак на млечната жлеза са имали жените, които са вечеряли минимум два часа преди заспиване. Туморите най-рядко били откривани при хората с железен режим на хранене и сън, като интервалът между двата процеса бил достатъчно отдалечен във времето.

Учените често обясняват възникването на рака на гърдата и простатата с активността на хормоните, чиито колебания зависят от денонощните ритми на организма. А късното хранене една от причините, нарушаваща циркадните ритми и водеща до рак.

 
 

12 паднали летни ангела от Instagram в топ фотопозата на 2018

| от chronicle.bg |

От английски глаголът „straddle“ означава „разкрачвам се“, „разтварям крака“, „възсядам“ и „яхвам“. А страдлърките са моделите и другите жени в Instagram, които разчитат на тази толкова модерна поза, за да съберат максимален брой сърчица в социалната мрежа.

Спокойно може да се каже, че „страдлингът“ е позата на Лято 2018. И в това няма нищо лошо и нищо случайно. Тази поза прибира корема назад, стяга бедрата и подчертава гърдите. Така че…нямаме нищо против да гледаме повече момичета в нея.

В галерията събрахме 12 „стадлърки“ от Instagram, които ще ви доставят сетивно удоволствие колкото ледена бира в жегав ден. Енджой дем!

 
 

Падащи звезди по поръчка

| от chr.bg |

Японска компания се готви да организира впечатляващ метеорен дъжд над Хирошима през 2020 г., надявайки се да привлече вниманието на клиенти от целия свят с услугата си и да предлага падащи звезди по поръчка.

Компанията ALE със седалище в Токио слага последни щрихи върху проектите си за два микроспътника, които след извеждането им в орбита ще могат да изхвърлят малки топки. Те ще се разграждат при проникването в атмосферата, излъчвайки много силна светлина при влизането си в контакт с молекули въздух. Спътниците ще могат да се използват отделно един от друг или заедно.

Те ще бъдат изстреляни следващата година – единият с ракета на Японската агенция за изследванe на космическото пространство (ДЖАКСА), а другият с ракета на частна компания. На борда на всеки от тях ще има 400 топки, чийто химичен състав се пази в тайна и чийто цвят може да варира в зависимост от използваните съставки. Топките ще са достатъчни за 20-30 събития, увериха от компанията.

Амбициите на компанията и ръководителката й Лена Окаджима обаче излизат далеч извън пределите на Япония. „Вземаме за мишена целия свят, тъй като резервът ни от падащи звезди ще е в космоса и ще може да бъде разпространен навсякъде“, каза Окаджима.