shareit

Скъпи абитуриенти, прекрасно е да си голям човек!

| от chr.bg |

Помня деня, в който хомотът на училището падна в прахта при детските книжки, все едно беше вчера, а не преди 10 години <3

Уверявам ви, скъпи абитуриенти, оттук нататък ще става все по-хубаво. Ще стане точно както сте го замислили! 

Първо ще кандидатствате в някой университет и ще ви приемат. После няма да си намерите работа, защото трябва да ходите на лекции, но няма да ходите на лекции, защото сте прекалено готини. И защото връзката ви с гаджето от гимназията е единствената пародия на нещо сериозно, в която искате да участвате.

Ще учите в България, защото английският ви е на ниво мистър Бийн – 5 думи, 1 от които името ви. В едвам направеното ви CV обаче пише, че знаете чуден английски, а и немски – то немци вече няма, нали руснаците ги биха във войната. Коя война ли? Няма значение. Ако не знаете английски език, няма как да оправдаете тая 1800 лева стартова заплата.

Разпращате яко CV в джобса – без да четете изискванията за позицията, важното е името и да прилича на специалността ви в университета. После по кафенца, че скоро ще звъннат и трябва да се ходи на бач при готини хора и 4 часа обедна почивка. Ако не звъннат, още по-добре – повече кафенца. Идва Коледа обаче и те наистина не звънят, а трябва да се приберете при вашите за празника.

Първото нещо, което ще научите извън училище, е, че родителите ви, както и техните възрастни приятели, знаят как се борави с живота точно толкова, колкото и вие! О, тази мисъл е чудесна за душата и тялото!

Един ден обаче (след няколко занижавания на критериите ви за работно място) ще ви се обадят и ще ви наемат. Тогава ще разберете истината за живота, която е и винаги ще бъде само една единствена и незаменима:

АКО НЯМАШ ПИК, НЕ СИ ЖИВЯЛ!

Ако мислите, че става въпрос за сайта Пик, а не за ПИК и нямате представа какво е персонален идентификационен код, то вие сте невежо частно лице обградено от блажено незнание и задължения към НАП.

В следващите години НАП ще са най-добрите ви приятели, защото те единствени ще ви третират като голям човек. За всички останали сте си дете. Освен за бабите и малките деца в градския транспорт, които ще ви казват „господине“, „госпожо“, „чичо“ и „лельо“. Щастието, което НАП ще ви доставя, не е като щастие от житейски успех толкова, колкото като щастие от първата глътка водка рано сутринта.

Водки ще изпиете много, особено след като получите първите си мижави пари от първата ви допотопна работа. Всеки месец ще имате абитуриентски бал – по средата на месеца, когато си броите стотинките. „Десет, единайсе, дванайсе, ААА!“

По средата на месеца, защото човек трябва да си заслужи да е беден чак в края му. Тогава чак знаеш какво е напредък, тогава чак знаеш какво е свобода. Тогава чак ставате истински големи чичковци и лелички.

Честита свобода, честити данъци, честита нежелана бременност, да живеят мечтите! Елате да ви дам 1800 лева!

 
 
Коментарите са изключени