shareit

Професии, които са по-яки от тази на президента

| от |

На тези избори беше голяма бутаница. Бизнесмени, генерали, бивши министри, пищови – неадекватно много народ искаше да стане президент. Но какъв е зорът и какъв е кефът? Да си президент е ужасно. Ако си президент, трябва реално да живееш според нормите на обществото! Кой би искал това?! Има къде-къде по-прекрасни професии от тази да бъдеш президент.

Да бъдеш вицепрезидент. Той може да прави кажи-речи каквото и президента, но без гадните неща като стоене пред армията на национални празници, изнасяне на речта на Новa годинa и поемане на отговорност. Нямаш и същата популярност, така че е много по трудно за Краси Радков да те имитира.

Бригадир. Да си бригадир е същото като да си президент, но без отговорността. Е, отговаряш за 3-4-10 циганета, но те си идват и си отиват и в един момент вече не правиш разлика. Все пак не се лъжете, бригадирската работа е благородна работа. Вие строите и санирате. Знаете ли кой още строи и санира? Премиерът! Премиерът ви е колега.

Футболен съдия. Президентът трябва да се прави, че е безпартиен. Той също така трябва да е над нещата, да работи заедно с експертния си екип от експерти за доброто на държавата, за да има повече експерти. Трябва да отговаря на 1000 човека, трябва да отиде на 1000 места. В целия този процес президентът губи ориентация и всякакви познания за идентичността си – той забравя кой е, забравя какво може, миналото и бъдещето си. Футболният съдия поне знае, че е „педерас“.

Фитнес инструктор. Тези хора всъщност са едни от малкото в държавата, под чието ръководство можете да получите видими резултати за 5 години.

Автомонтьор. Автомонтьорът е човек, който приема проблемите ни с любов, да не кажа с радост. Той се нуждае от тях и наистина иска да ги реши. Бихме могли да кажем дори, че той е жаден да реши нашите проблеми. Дотолкова, че ако нямаме проблем, ще ни измисли. Знаете ли миризмата от цветните петна в локвите пред сервизите на какво е? Това е миризмата на благородство!

Ако човек има късмета да заема някоя от тези длъжности – чудесно! Старайте се и бъдете отговорни, защото след днешната оставка скоро трудовият пазар може да се залее с работна ръка в голямата си част нискоквалифицирана. Така че за когото и да работите на работа, налягайте си парцалите, за да не ви се налага да ставате президент, защото тогава ще работите за всички. Ужким.

 
 
Коментарите са изключени