shareit

Окованата Десислава Иванчева: Евалата, МВР, вече сме спокойни

| от Цветелина Вътева |

Ден след ден след ден, родната полиция показва, че ни пази. Само в рамките на няколко дни се извинявах на полицай, който си изкара акъла от тичащото ми към него куче в Южния парк, готово да го оближе до смърт, чух история за полицай, чиято патрулка била ударена от познат с около 2 промила алкохол в кръвта и който му направил жест да не викат КАТ срещу едни 400лв на ръка, и разбрах, че ако ти отнемат шофьорската книжка за 6 месеца по закон, ще ти я дадат след година, щото така.

Родната полиция бди над нас ден и нощ и не се свени да го показва: поредното доказателство видяхме в социалните мрежи днес: във видеото, в което бившият районен кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева е вкарана в болница.

Не си представяйте обаче, че уличената в получаването на подкуп бивша кметица просто е отведена в болницата. Тя е отведена там с белезници на ръцете, прикачени към колан и…пранги на краката. Иванчева, която изглежда като да тежи горе-долу колкото едър бийгъл, не дава признаци за буйство и не се оглежда хитро, чудейки се как да щипне. Тя се поклаща, кривейки окованите си крака, към фоайето на Майчин дом, където, според информация в нейната официална Фейсбук страница, постъпва за изследване на „тумор на хипофизата й“, който е бил отключен преди две години.

Хубаво е да знаем, че Лицето на Корупцията у нас отива за медицински изследвания, овързано като Джон Кофи, когато го водят към електрическия стол. Не можем да й позволим да мре, докато не изстискаме всичката възможна полза от нея, все пак.

От една страна, след показния й арест, тези оковани глезени още веднъж служат като пример за назидание: ако досега сме си мислели, че можем да вземем подкуп, за да свършим нечия мръсна работа, вече знаем, че не бива. Нали не искаме цялата държава да ни гледа как се клатушкаме към входа на някоя болница като патици с тежка дископатия? Тогава не взимаме подкупи. Благодарим за урока, МВР.

От още една страна, оковаването на краката на Иванчева е адекватно, защото така няма опасност полицаите да се стреснат и в паниката си да си изтърват пищова или кой знае какво. Щом един служител на реда може да си изкара акъла от добронамерено куче в парка, какво остава за 50-килограмов престъпник, замаскирал Сатаната в себе си с руси къдрици?

Служителите на реда тук са младо, здраво момче с фин врат, направил кариера в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, и полицайка с лош дъх, очевидно налагащ дъвчене на дъвка с отворена уста.

Така е, корупцията трябва да се бори и който си мисли, че оковаването на екс-кметицата е пресоляване на манджата, фатално греши. „Борбата е безмилостно жестока“, е казал един поет, който си е получил заслуженото, задето е писал такива работи. В борбата (с корупцията) трябва да падат глави, да се оковават крайници и да се унижават хора: за урок и назидание на останалите. В случай че някой реши да кривне от правия път на стройния българския социум.

Правият път, по който катаджии няма. Само надзиратели с тениски „ГДИН“, „ГДБОП“ пр. и момчета с черни тениски и сака в черни коли със специален режим на движение. И някакъв гордо нарекъл се „народ“, който се поклаща с походка на окован във вериги престъпник.

 
 
Коментарите са изключени