shareit

Няколко типа модерни герои

| от |

Честит рожден ден на Бони Тайлър! Знаем я с песните й и най-вече с „I Need a Hero“, или както би казал Тома Спространов „Имам нужда от герой“. Бони е живяла във всякакви времена със всякакви герои. Но както мои набори, с които сме се замеряли с онези лепящи топчета от лафката в училище, сега се чудят каква е тази глупост фиджет спинър, така и Бони може да е изтървала модите на настоящето. За нейно, а и на много други дами, улеснение посъбрахме няколко вида модерни герои, от които дамите да изпират и по които да цъкат и да се викат „Ех…“.

Милиардери

Някои хора са милиардери. Обикновено или са в IT индустрията, или са в някоя друга индустрия, която не движи никой от компонентите на света напред. Това са единствените герои в модерното ни време, които наистина са герои.

Фитнес-вегани програмисти

Привидно най-сладкия избор, но само привидно. Бони, като човек на изкуството, е емоционална, докато този тип герои се водят от логиката. Собствената си логика, която често приема гъбите за животни, а хранителните добавки за храни. Един ден ще седнат да се скарат за нещо, той ще бъде логичен, тя ще бъде емоционална и ще стане обичайното мазало.

Квартални принцове и синове на бащите си

Това са младите момченца по сапаретата в дискотеките. Познават се и по мерцедесите пред УНСС. Често кварталните принцове са дилърчета, а синовете на бащите си са родени в модерния еквивалент на царско семейство. В една графа са по бизнес линия – защото едните купуват от бащите на другите.

Разбойници и побойници

Мафията е сладко нещо. Човек в наше време израства, гледайки горните три типажа и сравнявайки себе си с тях. Бащите поспряха да налагат синовете си с колан, но ето че се появи нов начин егото на младите да страда от по-силни фигури. И така в компетативния си нагон някои млади мъже започват със схемите.

Пазители и виджиланти

Виджиланте е човек или организация, която твърди, че се грижи за реда и спокойствието на обществото, без да има нужните правомощия от държавата. Вкарваме в тази графа всички от Динко до хората със сандали, които се опитват да спасят планетата.

В крайна сметка Бони иска герой, който:

„He’s gotta be strong
And he’s gotta be fast
And he’s gotta be fresh from the figh“

Значи, трябва да е силен и трябва да е бърз, и трябва току-що да излиза от боя. Динко има танк и така обединява и трите изисквания. Плюс това вижте колко добре звучи: Бони Тейлър-Вълева. „Ама, айде сега глупости“, ще кажете, „Къде сега Бони Тейлър в Ямбол“. Глупости, глупости, ама Никол Шерцингер беше в Хасково, нали.

 

 
 
Коментарите са изключени