shareit

Нещата, които мразим на Свети Валентин

| от |

В това гадно време само Св. Валентин ни трябва.

Всяка година – на Бъдни вечер са сармите, на Нова година е зарята, след това има период на затишие, защото е времето от годината, когато най-много хора се самоубиват, после е лигавият Св. Валентин, след него са мартениците заедно с 3 март, накрая море и после повтаряш. Всяка година! Празниците са прекрасно нещо, но как едно лалаво разнообразие не се случи!

Изразът „Св. Валентин трябва да е всеки ден“

Не, не трябва да е всеки ден, това е малоумно. Ако всеки ден някой ви прави каквото и да е – дали ви казва, че ви обича или ви плясва шамар – след време ще свикнете. Радвайте си се всеки ден, така да, но всеки ден да празнувате любовта си, това е прекалено и сигурен белег, че нещо куца.

Изкуствената романтика по сергиите

Балони сърчица, плюшени мечета със сърчица, възглавнички сърчица, сърчица на клечка… То край няма! Мисълта, че тази долна кичозна романтика работи (а тя работи, защото иначе нямаше да се случва всяка година), е толкова тъжна и показателна за ниския житейски критерий на хората, че ни се насълзиха очите. Ако искате да подарите на скъпия човек „нещо малко, но от сърце“, 1) ако е жена, купете й цвете и й обърнете внимание, ама почти неприятно количество – питайте я за какво си мисли, как е, какво прави днес и я изслушайте колкото и да лъкатуши от тема в тема, 2) ако е мъж, купете му бира и го оставете намира. И не засипвайте спалнята с листа от рози, моля ви, да се хлъзне некой и да се пребие.

Цветя по 100 лева

Цветята през февруари са като черешите през март. И като диамантите целогодишно, затова по-добре бижу, отколкото букет. Свети Валентин е бавно се превръща в черния петък – събитие, създадено за да се харчат повече пари, за да не ни се обиди някой. Много е срамно, но е повече скъпо.

Изразът „Аз ще празнувам Трифон Зарезан“

Естествено, че ще празнуваш Трифон Зарезан. Изкуствената романтика е противна, розите са скъпи. А Свети Валентин може да е и друг ден.

Статиите за Св. Валентин

В офиса имахме идея да напишем статия със заглавие „Този текст не е за Свети Валентин“ и тя да представялва просто текст с любопитни факти от света. До такава степен ни е дошло до гуша от Св. Валентин. Дори с нетърпение чакаме мартениците.

 
 
Коментарите са изключени