shareit

Нещата, които искаме да са лъжа на 1 април

| от |

Не знам дали сте гледали филма „The Purge“. Аз не съм, но знам, че става въпрос за общество, където един ден в годината всичко е легално. Хората излизат, изпопребиват се и така през останалото време не правят престъпления.

Празникът на 1 април е моралният „The Purge“. Тогава можеш спокойно да докараш близки и възлюбени до масивен инфаркт само заради шегата. Например – отиваш в банката, изкрещяваш на хората „Това е обир!“ и после разказваш за пребледнелите им лица на съседите ти по легло в Травматологията.

Има неща, които бихме искали да са шега, но не са. Когато в една каца с мед сложиш, да речем, лъжа, не цялата каца с мед става лъжа. Например:

Сметките за това и онова

Ток, газ, парно, водата – всичките вървят към повишение, твърдят вестници. То всъщност зависи колко пари имаш. Както казват хората: „Работи, докато банковата ти сметка не заприлича на телефонен номер“.  Но вие сте постигнали това, защото в банката имате 1.12 лв.

Сенна хрема

Един ден стар приятел ви пише във фейсбук и ви кани на ракия, че не сте се виждали от казармата. Хубаво е – кара ви да се чувствате добре. Отивате, весело е, приказвате си, ракията става, всичко – точно. И изведнъж ви иска 1000 лева на заем.

Ето това прави пролетта с вас. Кани ви в дома си, хубаво е и на края ви отпраща с насълзени очи.

Недоразуменията в интернет

Мисълта, че някой, който субективно смятаме за тъп, в един момент казва: „Хаха! Споко, пичове, само се правя“, ме кара да се чувствам като на последния учебен ден. Представям си немска каска, от която растат цветя. Встрани една птичка и една пчеличка се галят любовно. Още по-встрани мечка нежно и внимателно разкъсва лицето на Найджъл Фараж. Откриват лекарство срещу от каквото там е болен Марешки, а Волен Сидеров и Валери Симеонов превръщат политическото си обединение в брачно.

Шоуто на Слави и на Канала остават в ефир.

На работа сте

В такъв случай, най-добре е да сте пианист. Само те е добре да си вършат работата през пръсти. Ако не сте – просто се контрапошегувайте, че ще работите.

 
 
Коментарите са изключени