Не знам, брат, ти си знаеш: За вечната дружба с хора, на които не им пука за теб

| от Антония Антонова |

Единственото по-гадно нещо в отношенията между хората от това да си вреш носа там, където не ти е работа, е да се правиш на ударен, когато твой близък е тръгнал по наклонената права.

Когато си го закъсал в тоя живот, обикновено последното нещо, което би приел спокойно, са непоискани съвети. Ето защо те обикновено идват от родителите ти – единствените хора, на които реално някога им е пукало за теб. И по-рядко от приятелите ти, които искат да запазите добрия тон, да ви е приятно, да ви е чил, да ви е ийзи и прочее, докато си пиете биричката и да няма излишни конфликти, напрежонки и такива неща, защото то и без това всичко е стрес.

Обикновено в трудни мигове на екзистенциални кризи и провали човек иска да чуе някакви успокоителни слова от типа на: „Споко, брат, има хора, дето са пробвали пет пъти херца и са спрели след това, не се напрегай“ или „Да, изневерява ти и ти изби зъбите, ама щом го обичаш… То любовта не пита“, или „Що па да не си направите дете с онова момче, дето срещна в петък в бара? Подкрепям!“ и прочее.

Ето защо, когато не желаеш да излезеш от зоната си на комфорт, която всъщност те съсипва, разяжда и изобщо не ти носи комфорт, затваряш телефона на майка си със скандал и звъниш на Пешо да пиете по бира и да си говорите спокойно разни неща.

Пешо те разбира. Той не спори, не възразява, съгласява се, одобрява всичко и като цяло не му пука много какво се случва с живота ти, защото си има свой живот и свои проблеми, което е напълно нормално и съвсем в рамките на нещата.

Пешо никога няма да ти каже горчивата истина, защото той не се вре там, където не му е работа. Пешо също така вярва, че е по-добре да излъжеш някой, който страда, за да „му мине“, отколкото да го съсипеш с факти.

Най-положителното нещо, което Пешо ще ти каже, когато за двайсти път ревеш пред него в истерия, че не издържаш вече на тая работа за пет хиляди марки заплата и искаш да се метнеш от балкона, ама пък е за пет хиляди марки, ще е „не знам брат, ти си знаеш, брат“.

Хората съвсем естествено не желаят да дават мнения и съвети в кризисни ситуации, защото може да грешат и после ако нещо ти се насере животът още повече, да не излезе, че са отговорни те. Което е абсурдно, защото никой никога не може да е отговорен за изборите на някой друг, ако вторият е пълнолетен гражданин.

Много ясно, че е хиляда пъти по-сигурно и ОК за тебе да запазиш неутралитет спрямо грешките и драмите на този отсреща, отколкото да послушаш здравия си разум на човек, който вижда нещата ясно отстрани и смело и самоотвержено да кажеш: „Копеле, правиш глупости, хвани се у ръце“. Негативите от последното са ясни:

1. Може да ти се разсърди и да те помисли за гадняр и завистник.

2. Може да те обвини, че му се месиш и да ти каже да си ебаваш майката.

3. Може ти да не си прав.

За чий да се напрягаш тогава? Седи, пий си бирата и нямай отношение към хората и техните животи. Нека търка билети и чука курви в дома на децата си, той си знае, кой си ти да му казваш? Всички сме хора. Веднъж се живее. Пуцай, куме.

Когато помислиш за близките си обаче – те са именно онези, които невинаги са ти казвали онова, което си искал да чуеш.

Когато бях на 23, майка ми ми каза, че съм се „позакръглила”. Ревах една седмица и бях обидена. После взех мерки и сега съм оставила на който иска друг да прилича на лелка от училищна столова.

Да, вярно е, че „Човек само когато знае к’во му е, само аз си знам к’во ми е”, но опитът да разбереш другия и да му помогнеш не минава през комформизма и угодничеството, които ти осигуряват спокойствие и сигурност в отношенията, докато на човека му се разказва играта, ама той си знае, нали. Не.

Хората много често не си знаят и се насират. Въпрос на смелост и грижа е да им посочваме кога, въпреки всички рискове от това.

 
 

Порно актьор иска да го погребат в ковчег във формата на пенис

| от chr.bg |

Британският порно актьор Джони Рокард си е поставил за цел да събере 5 хиляди британски лири, за да може да бъде погребан, когато умре, в ковчег по поръчка под формата на пенис.

Дългият 180 сантиметра ковчег ще бъде оборудван и с тестиси и ще може да бъде управляван с дистанционно. Джони обяснява, че иска да се раздели с този свят по възможно най-стилния начин. Именно поради тази причина той привидял в пенис-ковчега най-вярното решение.

И тъй като никой от гробарите не би желал да го изпрати в последния му път, носещ на рамо „дървен костюм“ под формата на мъжки член, Джони предвидил монтирането на хидравличен механизъм, който ще постави в ерекция ковчега по време на траурната церемония. Той ще бъде задействан с дистанционно.

Истинското име на г-н Рокард е Джони Ленгли и преди време той се включи в кметската надпревара за град Бристол. Бившият порно идол е сигурен, че събере нужните му средства, защото никой досега не е бил погребван във вътрешността на подобие на мъжки полов орган.

 
 

Падащи звезди по поръчка

| от chr.bg |

Японска компания се готви да организира впечатляващ метеорен дъжд над Хирошима през 2020 г., надявайки се да привлече вниманието на клиенти от целия свят с услугата си и да предлага падащи звезди по поръчка.

Компанията ALE със седалище в Токио слага последни щрихи върху проектите си за два микроспътника, които след извеждането им в орбита ще могат да изхвърлят малки топки. Те ще се разграждат при проникването в атмосферата, излъчвайки много силна светлина при влизането си в контакт с молекули въздух. Спътниците ще могат да се използват отделно един от друг или заедно.

Те ще бъдат изстреляни следващата година – единият с ракета на Японската агенция за изследванe на космическото пространство (ДЖАКСА), а другият с ракета на частна компания. На борда на всеки от тях ще има 400 топки, чийто химичен състав се пази в тайна и чийто цвят може да варира в зависимост от използваните съставки. Топките ще са достатъчни за 20-30 събития, увериха от компанията.

Амбициите на компанията и ръководителката й Лена Окаджима обаче излизат далеч извън пределите на Япония. „Вземаме за мишена целия свят, тъй като резервът ни от падащи звезди ще е в космоса и ще може да бъде разпространен навсякъде“, каза Окаджима.

 
 

Скоро ще ядем изкуствено месо

| от chr.bg |

Учени от холандската прохождаща компания „Моса мийт“ получиха финансиране от 10 млн. долараза стартиране на промишленото производство на изкуствено телешко месо, което ще служи за пълнеж на хамбургери, пише в. „Дейли мейл“.

Новата продукция може да се появи на пазара през 2021 г., а първите клиенти на „Моса мийт“ ще станат ресторантите. Методът за създаване на изкуствено месо е сравнително прост.

Синтетичното телешко се получава чрез стволови клетки от мускулна тъкан на обикновени крави. След това клетките, които притежават способността да се регенерират, се култивират в разтвор с хранителни вещества. Подобна храна първоначално беше разработена за космонавтите, но много скоро пролича нейният търговски потенциал.

Специалистите изтъкват, че след няколко години подобни продукти ще престанат да бъдат нещо необичайно, а освен изкуствено телешко е възможно да се появи и изкуствено пилешко месо.

 
 

Опасностите от късната вечеря

| от chr.bg |

Испански учени предупредиха за опасностите от късната вечеря – ако се хранят в период по-малък от два часа преди заспиване, хората са изложени на по-голям риск от рак на гърдата и простатата, съобщава сайтът Лайф.

Екип от Глобалния институт за здравето в Барселона изследвал 1205 жени с рак на млечната жлеза и 621 мъже с рак на простатата. В тестовете взела участие и контролна група доброволци, без онкологични заболявания. Те попълнили формуляри за своя режим на сън и хранене.

Специалистите установили, че на най-малък риск от развитие на рак на млечната жлеза са имали жените, които са вечеряли минимум два часа преди заспиване. Туморите най-рядко били откривани при хората с железен режим на хранене и сън, като интервалът между двата процеса бил достатъчно отдалечен във времето.

Учените често обясняват възникването на рака на гърдата и простатата с активността на хормоните, чиито колебания зависят от денонощните ритми на организма. А късното хранене една от причините, нарушаваща циркадните ритми и водеща до рак.