shareit

Не били компютри, а траки и прабългари

| от |

Група български и италиански учени проведе изследване, което доказва, че не сме славяни, а траки и прабългари. Как ни грее това? Да знаеш кой са предците ти – добре, но чак от кое племе си…

Защо толкова задълбочена идентификация трябва да ни прави по-щастливи? Това остава въпрос на спекулации, каквито ние, разбира се, на драго сърце ще направим. Защото ако не друго, то със сигурност сме хора с мнение за всичко.

В крайна сметка какво ни трябва, за да сме щастливи? Трябват ни да тичаме навън безгрижно, а не да сме набутани на тясно и само да ядем и да работим, нали. Тоест получаваме щастието си по същия начин, по който и щастливите кокошки. Ние сме щастливи кокошки. И не само. Ето какво друго сме:

Ние сме и африкански евреи. Черни в очите на света и двойно по-черни в очите на Европа.

Ние сме масони. Като свободните зидари – ремонтират се кухни да станат на гаражи, мезонети на тризонети, движимо в недвижимо имущество. Но всичко става тайно.

Ние сме на всеки километър.

Ние сме компютри и компоти. Супер компютри и ГМО компоти.

Ние сме ад и рай. Господари сме и сме богове, начало сме и сме край, демон твой сме и твой сме бог. Тарададарада!

Ние сме лошите в страшния филм. Тази фраза напомня на предната, но докато предната имаше смисъл на „ядене и пиене“, в тази влагам друг смисъл. Песента продължава с „тъй пожела си съдбата“. Айде сега съдбата ти виновна… Дефинирали сме проблема, нека да поемем малко отговорност за себе си, а не да я прехвърляме на друг. Ние сме хора, които като си ударят кутрето в крака на масата, обвиняват масата.

Най-подир сме и извънземни. Защото често тези от нас, които летят в облаците, са най-близко до земята.

Всъщност ние сме пингвини. Имаме крила, които са закърнели и сега ги ползваме само за да не паднем на дъното. А някои хора откровено приличат на пингвини.

Ние сме деца. Неориентирани, наивни и глупави.