shareit

Коледните мечти на Вътьо от Мусагеница

| от chronicle.bg по Вътьо от Мусагеница |

В периода на коледните празници ще срещнете много интервюта с хора, които споделят със света как приготвят сармите, какви са им любимите коледни песни и колко борови клонки слагат на входната врата, за да създадат празнично настроение. В края на декември хората често биват питани и за мечтите им, свързани с идването на новата година и надеждите за нов, по-добър живот.

Отговорите обикновено са свързани с общото благо, мира в душата, здравето на ближните и благоденствието на света и човешкия род. И в повечето случаи, уви, са съвсем лицемерни.

Нашият приятел Вътьо от столичния квартал „Мусагеница“ реши да разбие лицемерието и да преведе за народа какво значат всички онези често споделяни, социално желателни мечти, с които хората парадират преди празниците, за да изглеждат готини:

1. Мечтая за здраве за ближните

Разбирайте: мечтая близките ми да са здрави, за да не се налага да се тревожа за тях, и аз да съм здрав/а, за да мога да не мисля за здравето си. За останалите: каквото такова. Не може всички да са вечно живи.

2. Мечтая за световен мир

В превод: В квартала да е спокойно и да не ни натресат бежанци в някой център тука само

3. Мечтая за хармония и спокойствие

Демек: Някой да накара това бебе да млъкне

4. Мечтая хората да са добри

Тоест: Ако още някой ме засече с колата докато стигна до мола, ще сляза от моята и ще му навра еленовите рога от автомобила в ****

5. Мечтая за любов

Превеждаме: Марго Роби да ми дойде гола в леглото, докато съпругата е в командировка. Та да видим кон боб яде ли.

6. Мечтая за коледно чудо

Иначе: Никой да не дойде на коледния обяд, да си изям пуйката и сармите сам и да спя цял следобед, без да слушам как се карат майка ми и тъща ми, майка им…

7. Мечтая за по-динамичен културен живот и повече свободно време

Казано направо: Да кажа, че съм гледал белгийско independent кино в коледния ден, докато всъщност си гледам „Сам вкъщи“, а след това да си взема една седмица отпуск и да продължа с празничното преяждане и дрямките на дивана

8. Мечтая за по-добър сексуален живот през новата година

Искрено и лично: Да се наложи да спра да повтарям на Пепа „Леко със зъбите, ма“ по време на всеки спорадичен сексуален контакт, с който ме дари благоверната. Обикновено в събота сутрин.

9. Мечтая за професионални успехи

Искам да кажа: Да уволнят пачата, която се хили шумно на всеки тъп опит за майтап на шефа, а на мен да ми вдигнат осигуровките със 100лв. тази година, за да мога като се пенсионирам да взимам поне 300лв. и да ходя на организирани екскурзии до Охридското езеро

10. Малко ме е срам, че така материално, но мечтая да спечеля от лотарията

Всъщност: Искам да оскубя брадата на Захари Бахаров и да разбера каква им е далаверата на тия от държавната лотария, след което да ги обадя на прокуратурата и да се наложи и той, и оная русата, дето обикаля по селата, сами да търкат талончета. Пък аз не ща да печеля, добре съм си и така.

 

 
 
Коментарите са изключени