shareit

Кои песни ще изпее Гери-Никол на червения събор на Бузлуджа

| от |

Гери-Никол Николаева Георгиева ще пее на традиционния събор на БСП на Бузлуджа, твърди новина. Всъщност няма да е точно на самата Бузлуджа, а на централния площад в Казанлък, но ние пак сме щастливи. Щастливи, но не и изненадани – комунизмът винаги се е целел най-вече в младите.

Гери-Никол разполага с репертоар, който изключително добре пасва на историята и културата на червена идея. Ние извадихме най-добрите парчета на изпълнителката и сега ще ги разгледаме в контекста на Бузлуджа и БСП.

Ела и си вземи

За тебе имам кутия пълна с тайни!
Ела и си вземи! Ела и си вземи!
Какво ще ти се падне – изненада.
Ела и си вземи! Ела и си вземи!

Тази песен е извадена от устата на Карл Маркс. Тя подчертава благополучието, което ни чака, ако само посмеем да дойдем и да си го вземем от по-успелите от нас. Влизаш в опразнена къща на бул. Раковски, поздравяваш войничетата, които извеждат обитателите, за да ги водят на заслужен с благополучието им растрел и се подготвяш за новия си живот вътре. Какво са взели войничетата? Какво са оставили? Изненада!

Момиче като мен

Момиче като мен няма работа с теб
Да, мерси за поканата, но денят ми е зает
Не мога като тях, да бъда само трофей
Знам, че искаш да си с мене от първото ми здравей.

Послание към тъмния капитализъм и неговите жадни за напредък, но слепи за прогрес малки демончета. Под „момиче“ разбирайте отрудена, яка работница. Капитализмът я вика, но тя не го чува през шума на пещите в Кремиковци! Няма да дойде – и защото така са я научили да го чувства в сърцето си, и защото по документи живее еди-къде си и не може да пътува.

Готина и луда

Откачена съм била!
К’во ми се надуваш, да не съм ти жена?
Ще ти покажа кой е шефа на мига!
Аз много ясно – запомни ме така.

Откачане на жените от оковите на патриархата – това бележи тази песен. Геният на социализма на спира до съставянето на утопия. Той продължава и с реализацията, че можеш да побереш повече жени отколкото мъже в асансьора на една мина. Запомнете я така! Тя не е луда – тя е шеф на ТКЗС! Тя е Гери-Ницола Драгойчева!

Напрао ги убивам

Направо ги убивам, пръскам
Чашите високо горе, да се чува дзън дзън
Партито е high с тебе яко до край
Искам с тебе ми е най на-на-на най

Партията е яка, факт. И направо ги убива, факт. Но това е цената на това цената на баничката да е 3 стотинки. Или колкото там беше, няма значение. Важното е да се радваме – в магазина има банани!

 
 
Коментарите са изключени