shareit

Какво ви каза Ванга

| от chronicle.bg |

Ние не сме уникални като снежинки, гледани под микроскоп. Ние сме уникални като снежинки, гледани от хеликоптер.

Ние имаме мозъци като преди 100 000 години. Според тях единствената им работа е (и пропуска продължаването на рода) да ни пазят от глад, жажда, интоксикация и да не ни изяде тигър. Не сме еволюирали да имаме инстинктивно критично мислене. Затова трябва да го поддържаме, използваме и тренираме; да си го чуваме, както си чуваме овцете, за да не бъдем едни от тях.

В противен случай честваме 20 години от смъртта на Ванга.

Ванга е талисман на хората, които вярват в кемтрейлс и илюминати, в похищения от извънземни и световната конспирация за затриване на България, в хора като Волен Николаевич Сидеров и други подобни недоразумения. Портретът й виси из стаята на всяка уважаваща себе си врачка, която гледа на ключове и карти, докато край нея трептят свещи и висят кръстове, сякаш суеверията подчертават религията, а не я отричат.

Голяма част от неизвестните й пророчества, с които се изпълват страниците на онлайн и офлайн издания, са измислени с чаша кафе в някоя редакция. Познавачите на Ванга могат да изградят кариера от това всяка година да си „спомнят“ нещо, което тогава им е казала, ама те не са разбрали, но днес разбират всичко.

Много хора вярват, че са интелигентни. Вярват го до степен, в която не играят футбол срещу Бербатов, защото знаят, че няма да победят. Въпреки това лесно се оставят да бъдат заблудени от хора, чиято работа е да заблуждават.

По случай 20-годишнината от смъртта на Ванга, може да си купите кафе с късметче. Имайте му вяра, но имайте предвид и че някой някъде седи на една маса с цигара и измисля вашите късметчета. Защото така печели пари.

IQ_distribution.svg

Често хората мислят, че са по-умни, отколкото са. Всъщност само около 2% от населението на света има IQ над 130.

 
 
Коментарите са изключени за Какво ви каза Ванга