shareit

Как да влезете във Френската без дебитна карта

| от Мартин Дамянов |

Вече ще се влиза с дебитни карти във Френската. Ако учениците не си купят пропуски за 2 лева или не изкарат дебитни карти от една конкретна банка, Френската гимназия остава затворена за тях. Обяснението на директорката Емилия Богданова е, че така ще се възпитават икономически умения у учениците.

След тази новина най-накрая получихме членоразделно и адекватно обяснение защо хората не могат да запишат детето си на детска градина – нямат дебитни карти малките. Не са като своите наборчета в Индия, които 100 процента имат дебитни карти, защото къде иначе ще им превежда заплатите фабриката за маратонки?

Добре са се сетили, но има поне още 1000 пропускателни режима, които могат успешно да се използват в българското училище. Ето ви няколко, избрани на случаен принцип:

Нека учениците влизат само срещу свидетелство за съдимост. И без това супермаркетите изискват такива документи при наемане на служители, а училището точно натам праща някои ученици. Не всички, не всички.

Да сложат Динко. Нека той да обикаля и да преценява кой – вътре, кой – вън и да ги нарежда закъснелите да лежат на земята със свински опашки. Тъкмо пред Френската гимназия е синя зона, та няма да слиза от АТВ-то.

Да направим входа за училищата с билетчета по 1.60. Училището е държавна/общинска собственост, а ученикът със своето присъствие го захабява и амортизира. Положителното е, че приходите после могат да се инвестират в нови училища внос от Полша. Отрицателното е, че дежурните ще се размотават цяла сутрин да късат билетчета.

Или пък да влизат с винетка. Този метод има силни медицински преимущества – възпира масовото затлъстяване на деца. Колкото по-нискогабаритно е детето, толкова по-евтина винетката.

В крайна сметка трябва Френската гимназия и МОН (или както се казва, нон шожМОН) да се изяснят – имат ли място банките на входа на гимназиите или да не пречат на децата да пушат отпред.

 
 
Коментарите са изключени