shareit

Как да се държим в парка, когато е гъч

| от |

Температурите се вдигнаха с няколко градуса и парковете станаха като митинг на СДС знаете коя година. Когато сме сред тълпа, всички трябва да спазваме определени норми за поведение, ЗАЩОТО ИНАЧЕ ЩЕ СЕ ИЗНЕРВИМЕ И Е ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ДА СРИТАМЕ НЯКОЯ ДЕТСКА КОЛИЧКА!

Така, класическото възпитание ни помага много, но заради претъпкания характер на обстановката е нужно още:

Не се напивайте в парка

Редно е да уточним няколко неща моментално. Не казваме да не пиете – пийте си, но не се напивайте. Алейките и без това са претъпкани с хора, които цял живот си мислят, че всички други трябва да им направят път. Алейките в парка са летният гигантски слалом – не се опитвайте да ги прекосявате с вързани кънки. Пийнете по една-две бири или някой сайдер, ако бирата е прекалено тежка за плюшените ви бицепси, пък вечерта оптидете на барче и там вече пуснете пердетата. Само метълите могат да се напиват в парка, защото те знаят как.

Спазвайте йерархията

Най-отгоре, всички знаем, на тази йерархия са майките с колички. На тях им се позволява най-много (и затова е най-сладко да им направиш забележка, когато прекалят). Те минават откъдето си искат, когато си искат, както си искат и въобще всичко. След тях са тийнейджърите, най-вече защото са хормонясали заради пролетта и не може да се спори с тях. Но също така и защото, ако им направите забележка, просто сте клет старец, които си търси отдушник. Много шум ли ви вдигат? Хубаво. Оставете ги да бъдат зле, за общото благо е. И не питайте каква е тая миризма. Никога, НИКОГА не питайте тийнейджъри в парка каква е тази миризма. Ако не познавате миризмата, не ви трябва да знаете. Най-долу на йерархията са мъжете като тези с деца са една идейка над другите. А тези, дето поучават тойнейджърите и не знаят за миризмата, са под всички.

Не правете глупости

„Глупости“ включва, но не се ограничава до: уриниране на зле прикрито място, спорене без повод с хора и особено с полицаи, чупене на шишета вместо поставянето им внимателно до кофата, за да ги вземат и върнат нуждаещите се, ненаблюдаване на кучета и деца, в следствие на което бива извъшена пакост, чупене на пейки и правене на мръсно с неорганични предмети, създаване на прекален шум, неблагодарност при оказан жест като подаване на разкарана топка/перце за федербал, връщане на забравени предмети, предотвратяване на сбиване с човек, срещу когото очевидно ще загубите и прочие.

Помнете: етикетът е по-важен от закона! Веднъж седях сам на една пейка в Борисовата градина и някакъв пич, който минаваше случайно дойде до мен, чукна ми биричката с неговата, каза наздраве и си продължи. Ни го знам, ни го познавам. Но го помня. Помня този пич. Бъдете този пич, много е важно и хубаво.

 
 
Коментарите са изключени