shareit

Как да прекарваме цялото си време на плажа

| от |

Лятото си дойде. Можем да познаем по зачестилите сватби. А и по неуморната жега и пълните паркове. С него идва и мъката – корпоративната мъка, засилвана от огледалният ни образ в осветения от слънчеви лъчи екран, от леката форма на лумбаго, с която ни дарява постоянно включеният климатик, и камъчето в обувката ни, което държим там от 2 седмици, защото искаме нещо поне малко да ни дава усещане за забодени крака в пясъка.

Нека говорим направо – всички искаме да сме на морето вместо на работа. Нека тогава помислим как да стане това. Веднъж се живее, най-вероятно, и затова си струва да се глезим.

Напуснете работа

За какво ви е; и без това не сте особено продуктивни от мислене за почивка. Дедите ни са оцелели толкова дълго време без да мразят понеделник, та ние ли няма да можем. Парите са хубаво нещо, не ни разбирайте погрешно, но стават излишни с покупката на една-единствена вещ – въдцата. С тази елементарна инвестиция, която вие в момента съвсем разбираемо подценявате, торбичките под очите ви никога вече няма да са по-големи от торбичките, с които се прибирате от магазина.
Другите неща, които биха могли да ви задържат на работа освен парите, са колегите и удоволствието от самата тегава, репетативна дейност. Ако харесвате колегите си – супер, вземете ги. Ако харесвате работата си, ще ви кажем само, че да се лъже е грях.

Намерете си нова работа

Ако толкова не можете да издържите на меню от риба и фреш от водорасли, можете да си намерите някаква фриленс работа и да си бачкате от плажа. Там едва ли има интернет, така че ще трябва да изпращате материалите си като писма в бутилка. Това пак е метод, на който можете да разчитате повече, отколкото на мобилния интернет.

Намерете си нови приятели 

Не казваме да оставите старите си приятели – това биха били думи на безумец! Казваме, че да си намерите още и нови приятели . Делфини, например. Те са чудесни добичета, делфините. Вярно е, че ако някой ви открадне чантата на плажа, няма да могат да го подгонят лаейки, но поне се водят умни.

Когато Мохамед не отива при планината…

Направете си плаж в офиса. От обявата, която намерихме в интернет след може би прекалено кратко търсене в Гугъл, установихме, че 1 брой чували с неговански пясък е 1,40 лева. Това са 4 пакета от корпоративната дрога – солети – на чувал. На улицата пред офиса ви най-вероятно се или ще се прави ремонт. Въпрос на време е в такъв случай някой да счупи тръба. Този инцидент плюс пясъка, плюс удължител за контакт, защото лаптопа ви отдавна не издържа на батерия повече от 2 наностотни, си е равно на почти плаж кажи-речи.

Има ли желание, има и начин. Всъщност спокойно може и да няма, но отпуската ви е чак след 2 месеца и затова решихме да приключим текста с този универсален оптимизъм. Не губете надежда, морето няма да си отиде. Най-много да стане по-голямо и да ни залее. А! Ето още един съвет:

Допринасяйте към глобалното затопляне

Изпратихме човек на Луната – спокойно можем значи да изпратим вредните си автомобилни емисии до озоновия слой, където да направят дупка. През тази дупка слънцето ще стопи ледниците ето – повече море за всички. Защо автомобилните компании не се рекламират така? Новото Порше Карера: Море във всеки дом!

 
 
Коментарите са изключени