shareit

КАК ДА: празнуваме деня на София по селски

| от Мартин Дамянов |

На моменти животът е кратък. Затова методично трябва да бъде връзван като ония салами и подчиняван в наша полза. София е прашна и натоварваща, като всеки светец, и днес има празник. Честит празник, София, и така нататък, слагай масата преди масите да ти го сложат. Под „масите“ цензурирано имаме предвид селяните. А под „селяни“ парадоксално имаме предвид кореняк софиянците. Защото те празнуват… автентично. Както казват мъдрите хора с фетиш към клишетата – в Рим като римляните.

Напийте се все едно сте продали на Стив Джобс застраховка живот. Все пак Света София означава „Премъдрост Божия“ – вие също имате празник. Но не пийте колкото всеки ден, че ще карате след малко.

Най-вероятно ще затворят една-две улици за някакви социални мероприятия. Намерете тези улици и се опитайте да влезете в тях. Бибиткайте обилно, да ви помислят за парад. Когато полицаите дойдат, спорете – те затова идват. Кажете им, че нарушават конституционното ви право да минавате с колата през затворената улица. Нали заплатите им идват от вашите данъци върху парите ви, които изкарахте за 5 години в Испания, и съответно не сте им плащали данъци.

На затворените улици и в парковете ще има различни събития и концерти. Ако попаднете на концерт, стойте на него и питайте с неприязън кои са тия, а след като ви се каже, споделете че не ви харесват. Въпреки, че не ви харесват, не си тръгвайте. Това е едно любимо хоби – да намерите нещо, което не ви харесва, и да седите пред него. Затова и гледате Вип Брадър.

Ще има хора, които продават ръчно изработени бижута на улицата по повод празника. Подиграйте им се, защото те не са истински бижута, защото са ръчно изработени и са гадни. После се качете в тунингования голф, дето сте му изпилили едни неща по двигателя да върви повече.

Отказвайте флаери, а като ви кажат, че е безплатно, се върнете и го вземете, а после го изхвърлете. Все пак ви предлагат програмата на театъра, а единствената програма, която искате, е европейска програма. А и така подпомагате модерното изкуство. Все пак има нещо артистично и нравоучително в кофа пълна с флаери, на които пише „Театър“. Ще се снима и ще се поства. Вие като съавтор на инсталацията, имате авторско право върху инсталацията по конституция. Затова им кажете да ви тагнат на кофата.

И накрая отпразнувайте деня на София, както денят на София трябва да бъде празнуван. С бой на бежанци в Овча купел!

Празници има ежедневно, затова и празнуването ни е работа. Нервите се оказват най-мързеливият и съответно предпочитан път към вълненията. Може би затова и животът е кратък.

 
 
Коментарите са изключени