shareit

КАК ДА НЕ: убиваме хора

| от Мартин Дамянов |

Никак не е лесно. Причини да убиваме хора – бол! Всеки ден безброй човеци застават по средата на ескалатора, изхвърлят си боклука на улицата, държат се невъзпитано, отнемат хиляди невинни животи или пък говорят на висок глас в градския. Учудвам се, че няма специален сайт, програма за развитие на човешките ресурси, нито дори хвърковата брошура, която да насочва как да не сторим най-лошото.

Съществуват много начини да не убиваме хора. Например, доброто образование. Притежаването на добро образование смъква значително импулса към закупуване на автомат Калашников от битака и изразходването му по трети лица. Но внимание! В процеса на учебните занятия фаталният импулс може рязко и изненадващо да се засили. Това е поради закачливия характер на учебната система. Бъдете всякога нащрек и му устойте, ползвайки екзотичната по нашите земи сила на волята.

И още веднъж: внимание! Често пъти шеговитият живот ни среща с привидно умни, можещи и начетени хора, които обаче съвсем не са такива. Тях недейте да убивате, а приложете следния метод – на първо време, уверете се, че знаете какво говорите, след това изразете съмнение към тях посредством т.нар. бета-въпроси, например: „Бе ти сигурен ли си?“, „Бе ти от къде знаеш?“, „Бе това малко ме съмнява?“. Ако се ядосат, може да използвате яда им, за да си доставите удоволствие, продължавайки шеговития разговор.

Не бъдете от Ислямска държава. Много е важно! Иначе само някакви си 2 до 6 месеца невнимание и сте станал джихадист.

Много често в практиката си на човек съм срещал случаи, когато в училище децата се подиграват на някого. Веднага съветвам – вместо да се самосъжалявате или да съжалявате някой друг с нож в корема и да ви разнасят по новините после, сменете училището с друго, в което не сте бил. От това има няколко ползи. Първата е, малко разнообразие и социални контакти. Втората – отклонява вниманието от проблема, който имате и заради който най-вероятно ви се подиграват, вместо да го решите. И третата: ако ви се подиграват за наднормено тегло, просто се преместете в училище възможно по-надалеч от вкъщи и ходете пеша дотам.

Каквото и да ви поднесе съдбата, каквото и да е сторила майката природа или вашата собствена майка с вас - моля ви, избягвайте да бъдете човек, който изстрелва 50 патрона по полицията. Тъй както пианистът има пиано, по което да бъде познат, за да не стрелят по него, така и за улеснение на гражданите униформите и автомобилите тип патрулка на полицията са обозначени хитроумно и съобразително с надпис „Полиция“. Когато забележите такъв човек или кола, това не означава просто да стреляте в друга посока. Това означава да спрете напълно със стрелбата завинаги.

В случай, който не е засегнат по-горе, се ползвайте с техниката на дълбокото дишане. Когато някой ни даде солиден повод да го убием – например, нямаме пари, не сме се справили с травмите си, спънали сме се – добра практика е да поспрем и да дишаме дълбоко. Можем да дишаме каквото си поискаме – лепило, ацетон, лакочистител, маркери.

Не забравяйте да следвате добрите практики. В противен случай, хайде чуждите животи – как да е, но вашият(!) живот може да бъде силно приключен.

 
 
Коментарите са изключени