shareit

КАК ДА НЕ: ни се смеят, че играем Pokemon Go

| от Мартин Дамянов |

Нека да поясним за родените по времето, когато водни, земни, въздушни и огнени бяха само зодиите. Pokemon Go е игра като Змията от едно време, само че в този случай ти си змията.

Така. Предполагам, че вече сте си я свалили.

Докато човек играе Pokemon Go може да се случи подли завистници да се присмиват на житейските му решения и успехи. Понякога пренебрежителното „Ха! Къде съм аз, къде сте вие…“ не заглушава подигравките и тогава трябва да се вземат практически мерки. Но как да подхванем обстоятелствата? Нека започнем с превенцията.

Когато започвате игра на Pokemon Go, заявявайте на висок глас, че тръгвате по пътя на Ботевата чета. Патриотизмът може да ви измъкне от всякакви ситуации. Едно време като не си учил за контролно, просто пишеш „Да живее другарят Тодор Живков“ и изкарваш четворка, защото кой смее да ти пише двойка на това. #АзСъмБКП.

Докато тършувате за покемони, мърморете си, че сте на Виваком и търсите обхват. Никой няма да се усъмни. Само не го правете, докато сте в тълпа от 100 играчи. Това вече би събудило съмнение, защото е трудно да повярваш, че Виваком имат 100 абоната.

Превенцията не винаги действа. Затова трябва да се съсредоточим и върху наказанията. Някои хора твърдят, че насилието не е решение, но децата на тези хора няма да стигнат далеч. Те може и да вървят по правилният път, ала ние вървим по неутъпканото. Основно – за да го стъпчем.

Ако някой ви се смее, че играете, запалете му къщата. Така хем няма да ви се смее, хем в разгара на пожара може да хванете огнен покемон. А после и воден, ако пожарната дойде навреме. Ако дойде и линейка за някой в критично състояние, може да хванете и земен.

Купете си тейзър. Всеки път, когато някой ви каже: „Хаха, хвани си покемон с по-широк гръб, да му плачеш на рамото късно вечер, когато осъзнаваш, че няма смисъл от теб“ или нещо подобно, вие изкрещете в лицето му: „Пикачу, унизи тоя клетник!“ и го застреляйте с тейзъра.

Когато чуете кикот по ваш адрес, обърнете се към човека и кажете бавно: „Така заповяда Аллах.“

Друг вариант е благородната лъжа. Излъжете, че сте благородник. Кажете, че сте Симеон Сакскобургготски и ловите покемони, за да облагородите горите си. Никой няма да ви повярва, но вече ще ви се смеят на друго. Освен ако вярно не сте Симеон и в момента четете тази статия, в който случай искам да ви кажа: „Знаеш ли защо казват, че царят е без дрехи и защо има басейн на името на сестра ти? Защото царското семейство сте гола вóда! Habéis arruinado la pobrecita madre Bulgaria (от испански – „Съсипахте клета майка България“)!

Запомнете! Никога не преглъщайте подигравките! Вие не ги заслужавате, защото не прекалявате с нещо глупаво. Вие сте Аш Кетчуп или Кетчъм, как беше там! Вървете с гордо вдигната глава, забита в телефона, и ги хванете всичките! Общо покемоните са 151. Ако са ви малко, не се притеснявайте! През зимата ще можете да обикаляте навън и да хванете нови – кихачу, кашлизард и други парацетамони.

 

 
 
Коментарите са изключени