shareit

Суеверията не са шега работа, казвам ви

| от Мартин Дамянов |

Мартеничките са една идея по-ефикасно лекарство от лайковете във фейсбук. Размяната им е едно от най-хубавите български суеверия.

Моето любимо беше тричането на кучета, но то вече е забранено, защото някакви интелектуално спънати хора от Европейския парламент не разбират как така тричането е за здраве на всички. Аз пък не разбирам хората, които не са суеверни. Толкова са глупави! Наричат суеверията измислици.

Ами да, измислици са, защото е мислено по тях. Такива хора ме отвращават! Ще си направя компрес с маточина и негасена вар против отвращение!

Суеверията не са шега работа, казвам ви. Тая година пребихте ли се на леда? А? Не сте, и знаете ли защо не сте? Защото от Общината хвърляха сол по пътищата за здраве. Министър Петър Москов може да разбира колкото си иска от медицина, ама и той мартеница носи. Аз също нося мартеница за здраве и когато видя щъркел, се извръщам и мижа. Нося една и съща мартеница от не знам колко време вече. От много време.

Имам една дърта съседка, от която съм научил всичко за суеверията. Тя с магия, гадателство и баене се е излекувала от херния, перде на очите и мигрена, а като я гледам, скоро ще се излекува и от кръвно. Всичко това ѝ се е случило въпреки докторите и лекарствата, които е взимала.

Често се возех в градския транспорт, когато билетчето беше 50 стотинки и когато си купих мартеницата. Там е огромен гъч. Съседката ми каза, че точно заради ръганицата човешките чакри от фин кол с домати стават на чувал с картофи.

„И чувалът си ти, невернико!“ каза. „Затова, като се прибереш вкъщи трябва да си масажираш чакрите. Масажирай ги тия чакри и недей да знаеш много. Особено тази на корема. Когато човек е недостатъчен, в чакрата на корема се появява вакуум. Така се образуват пъповете. Да ти кажа ли ушите как стават или ще се сетиш?“

Тя ме научи, че когато има нещо лошо на работа, което искам да ме подмине, трябва да намеря най-скришния стол в офиса, да седна спокойно на него, да гледам надолу и да питам. Просто да гледам в скута си и да си питам.

За успешна любовна магия пък трябва да се прави следното: Всяка вечер заставате пред огледало и казвате три пъти вълшебните думички – „малко коте, ела; малко коте, ела; малко коте, ела“. След това излизате навън – с различни компании, по различни места и въобще се отдавате на социален живот, за да стане магията.

Много хора се опитват да направят магия за любов, като си купуват голяма котка. Това е погрешно. Такива действия водят до заблуди и нереални представи, които могат да отблъснат малкото коте и то никак да не дойде при вас.

За спокоен семеен живот вземете две чаши и ги намажете с ракия, докато не се напълнят. Оставете ги на масата в кухнята и когато се прибере възлюбеното ви, започнете да пиете едната.

Внимание! Не мажете чашите от външната страна!

За да не виждате никога лошо, ще препоръчам слънчеви бани. Всяка сутрин ставате много рано, излизате на балкона и започвате да гледате директно в слънцето. Колкото можете по-дълго гледате право в слънцето и за около седмица сте готови.

Парадокс е, но няма да виждате нищо лошо, защото ще виждате лошо. Допълнително против лошо можете да ползвате и аксесоари – подкова и заешка лапичка. Аз не обичам да оставям нищо на случайността и затова си купих заек и го подковах.

За късмет и успех също има магия. Претарашвате цялата къща и събирате всички парцали, може да вземете и от роднини, близки и съседи, а също ще ви трябва и един колан. Събирате парцалите на една купчина и започвате да ги налягате.

Налягате си парцалите малко, след това заставате до тях и се стягате.

Стягате се и си налягате парцалите, налягате си парцалите и се стягате – и така докато не започне успехът. Работи като на магия.

Текстът е публикуван в Webcafe.bg

 
 
Коментарите са изключени