shareit

Хората със свещено мнение са ужасни!

| от |

Компетентността, скъпи приятели, вярвам знаете е като гъбите. Всеки си мисли, че ще изуми всички с това, което им е приготвил, но всъщност единствено им предизвиква гадене.

Всички обичаме да сме прави. Но има хора, които създават впечатление, че животът им зависи от това. Това е безобразно дразнещо. Просто безгранично и удивително дразнещо. Няма да споменавам малките 20-годишни пикли марксистки или феминистки. Тяхното е детска наивност, която по принцип изчезва, когато броя котки у вас надвиши годините ти. Ще си говорим за хора, чиято позиция в обществото има реална стойност. А те си я подмятат ей така…

Майка

Това, че сте майка не означава, че знаете и можете всичко. Вие също сте способна на грешки. Най-вероятно сте станали майка заради грешка. Няма да казвам повече.

Мъж в края на средната възраст

Има една порода ядосани чичета, които търсят изтърваната си стойност не където трябва – в интернет. На живо са тези, които ти дават акъл за живота въпреки че ги виждаш как едвам мъцат и не знаят нищо. Или пък ти дават съвети за бранша и професията ти без да си дават сметка, че ти сам си безброй пъти по-запознат от тях. В интернет обаче най се раздават – всички актриси са парантии, всички богати са крадци, всяко твърдение е абсолютна глупост, дори ако повториш перифразирано някое тяхно. Но с тях проблемът е съвсем друг – пропилян живот и липса на женска ласка.

Журналист

Журналистите стандартно са умни хора. Проблемът обаче е, че понякога не могат да се запознаят с конкретен въпрос достатъчно дълбоко. Ако не осъзнаят това, става мазало. Хвърлят се твърдения и логики, и заключения, които са или прекалено общи, за да се ползват, или клонят в грешна посока, или някаква друга Бог знае каква неудача. Това е много по-опасно, отколкото си мислим.

Поп

Всички обичаме вода, нали. Всички сме съгласни, че водата е витална за човешкия живот и той е невъзможен без нея. Хайде сега изпийте 90 литра от хубавата вода да ви видя колко ще сте витални след това. Идеята ми очевидно е за прекаляването. Така става и, когато базираш целия си живот на прото-Марвел-комикс. Не казвам, че няма Бог, не казвам и че Библията не е сред най-стойностните произведения в историята на човек, да сме наясно!

Поповете носят дълги бради, за да са възможно повече като Исус Христос. Разбирате за какво говоря, нали. От почитание и поклонничество към нещо свято минахме на косплей. Само че костюмът на Супермен не те прави Супермен. Божествено създание не означава консул на Бог на Земята. Затова по-кротко с морала.

 
 
Коментарите са изключени