shareit

Глупавите въпроси и трудните им отговори за Истанбулската конвенция

| от |

Нека започнем с това, че Истанбулската конвенция най-вероятно няма да ви спре да биете жена си. И не само жена ви – когото и да биете, ако този човек не направи нещо по въпроса, нямате реално причина да спирате да го биете. Насилието върху по-слаб човек, разбира се, ви прави жалък и недостоен, колкото и причини да ви е дал този човек, но това е ваше тегло за теглене, срещу него конвенция няма.

По същия начин, ако някой се е родил с пенис, но се чувства като жена, няма много какво да направите по въпроса.

Истанбулската конвенция поражда няколко въпроса, които не толкова имат трудни отговори, а по-скоро са трудни за задаване, защото ни е страх от отговорите. Те са от ясен нагоре, но внасят нови обстоятелства в живота ни, а новото е страшно. Ето някои от тях и отговорите им.

Защо не трябва да бием жените си?

Защото не трябва да се държим като жалки мухльовци. Жените са прекрасни създания и дори да ни дадат повод за бой – което известен брой жени правят, а част от тях дори много добре – това не е оправдание за насилието върху тях. Повторете след мен: поводът не е оправдание.

Как да обясня на детето ми за хомосексуалната любов?

Както му обяснихте за любовта между мъж и жена, което не сте направили и няма и да направите никога, както вашите родители не са направили. И това е окей – такива неща няма нужда да се обясняват: Някои хора харесват противоположния пол, други хора – същия пол.

Освен това няма милиони хора по света да крият любовта си само защото някакъв там не знае как да говори с детето си.

Няма ли еднополовите бракове да съсипят брака като институция?

Не. Гражданският брак, въпреки подвеждащата си церемониалност, е единствено за да каже на държавата, че тези двама човека вече са икономическа единица заедно. Църковният брак е друга бира, но БПЦ е като училището – не трябва да позволяваш да те отвращават от идеята, която представлява.

Също така трябва да подчертаем, че веднъж щом еднополовият брак е легализиран, хомосексуалистите няма да започнат масово да правят секс на улицата.

Детето ми ще стане гей, ако види гей на улицата?

Първо, и не мога да повярвам, че се налага да го кажа: Детето ви няма да стане гей, ако види гей на улицата. Господине, сексуалността не е слипове да ги сменяш всеки месец.

Няма и да „се разврати“. Да си хомосексуалист не означава автоматично, че си развратен.

Всъщност шансът е, че вие, родителите му, ще го развратите. Ако всеки път, когато получава внимание от вас, е само когато го биете – въпрос на време е да започне да свързва боя с удоволствието от вниманието и по-късно да изисква и от партньорите си да го пошляпват. В което също няма нищо лошо.

При бума на темата за Истанбулската конвенция Волен разправяше, че жената трябва да прави секс със съпруга си, защото нали затова се е омъжила за него. Това е глупаво популистко обобщение, едно от многото, които направиха Волен Сидеров милионер и овчар на глупаци и сенили. Ако някой не иска да прави секс с вас, незаконно е да правите секс с него. Няма „ама“, няма „но“, няма „ти си женена за мен“.

Искам накрая да ви обърна внимание колко глупости изприказвахме! Вижте само колко глупости ни се наложи да изприказваме! Заради някакви популисти и страхливите им привърженици. Толкова е гнусно, когато определена люспа от обществото проговори! Като природно бедствие.

 
 
Коментарите са изключени за Глупавите въпроси и трудните им отговори за Истанбулската конвенция