shareit

Езикът на злите езици

| от |

Случвало ли ви се е да гледате македонски новини или изказвания на представителни лица. Приличат на тризначките, които току-що излизат от зъболекар. Много е смешно, пуснете си в интернет някой път. Или не си пускайте – започват да ги дават и тука. Иван Костов едно време въведе политическия маниер на нищоговорене. Бойко Борисов взе това нищоговорене и го свали до ниво чиче вика по сервитьорка. Ако сте прочели „стриптизьорка“, нищо, пак е правилно. Другите видяха, че ключът към масите е приматският лексикон и айде, юруш.

Гледаме сутринта в сутрешния блок на Нова. Радан от понеделник дори няма да го коментираме, или Бойко какво говореше на Кунева и така нататък – тоя дарвинов позор. Та гледаме сутринта блока по Нова телевизия. На гости са Десислава Атанасова от ГЕРБ, Ангел Джамбазки от ВМРО и Димитър Делчев от РБ. На вид интелигентни, безопасни хора. С особено мнение към Ангел, разбира се, но все пак, да речем. Извън темата за момент само искам да ви питам – на снимката Ангел Джамбазки не ви ли напомня малко на Антон Хекимян? Както и да е.

Делчев взима думата в началото и в първия момент говори добре, докато не пуска абитуриента и се започна с „смисъл“-ът. После Деси замиташе едни проблеми „под чергата“. Джамбазки: „Който не си е играл като малък по улиците, сега си играе, тва е друга тема.“ А също и „Трайчо Трайков може на балотаж, само ако кандидатства за председател на домсъвета“. Ах, как исках да му сипя една ракия точно в този момент! Евала, бате, шестица си! После с Делчев спориха кой е по-македонец – Трайчо Трайков или Красимир Каракачанов. Трайчо е роден в София, а Красимир е роден в Русе, какво спорите. През това време Деси седи между тях, те естествено говорят един през друг, а тя, милата, седи между тях с един поглед тип „какво правя с живота си?“

На всичкото отгоре средностатистически във всеки един момент от предаването говорят едновременно поне двама човек и половина. Популия до шия.

Аз също се ползвах с примитивен изказ в скромния си и не без причина кратък коментар. Свиквайте, все повече ще го виждате, защото все повече се толерира и наторява. А вместо „Чао, читатели“ по-добре да си кажем „Здравей, България“.

 
 
Коментарите са изключени