shareit

Долу ръцете от Вежди. Ръцете горе за Вежди

| от Мартин Дамянов |

Много хора подкрепят министъра на културата Вежди Рашидов. И с право. Той дава много за българското изкуство. Всички знаем какъв театър прави! Вярно, последния път театърът беше в БНТ, но какъв театър само! Това не е краят – след подкрепата на Съюза на издателите, Георги Мамалев, продуцента Магърдич Халваджиян (?!) и главния прокурор Сотир Цацаров (?!!!), подкрепа се очаква и от други известни имена. Ето и нашият списък с възможни поддръжници:

Митко Пайнера. Мотивацията е очевидна. Реставрациите, които министър Рашидов прави на културните забележителности в държавата, изглеждат кичозни и изкуствени. Реставрациите, които Митко Пайнера прави на своите културни знаменитости, изглеждат кичозни и изкуствени. Някой виждал ли е Вежди и Митко заедно? Може да са един и същ човек.

Волен Сидеров. Изначално подкрепата му ще бъде колеблива, защото смята, че много от реставрираните крепости всъщност са окопи за войските на НАТО. Въпреки това Волен страстно ще подкрепя министъра – все пак всяко посегателство върху културата на България е лакът в окото на агресора и яйце в полога на майка Русия.

Калин Терзийски. Все пак двамата имат много доспиртни точки.

Поли Генова. От благородна завист. Дори тя не е виждала такава подкрепа, милата. След изтичане на мандата му, Рашидов може да се пробва на Евровизия. Има много подходящи парчета за него – например ретро фолк кавър на „Очи чорние“.

Ивайло Петев. Основната причина е, че Вежди работи не само за културата, но и за спорта. Той кара националния отбор по футбол да изглежда добре.

Динко. „Заедно може бизнесче нещо да измислим. Дават 50 000 долара за главата ми. Той нали е скулптор – глави прави. Четири глави да ми направи – е го 150 000 долара.“

Отец Дирайр Хадавян. Той служи в Арменската апостолическа православна църква „Сурп Аствадзадзин“ в град Русе. Признаваме, че не е от най-известните хора. Но в крайна сметка никой не би се учудил, ако министър Вежди Рашидов получи подкрепа дори и от арменския поп.

 
 
Коментарите са изключени