shareit

Динко, Пинко и Сие

| от |

„Блестящата настръхнала ограда по турската граница срещу бежанците, с нейните стоманени подострени шипове … Уродливи идеологии и религии вече много векове не оставят човеците да изживеят в мир и бездруго краткия си живот и да погалят децата си, преди те да пораснат и да се сбогуват с тях навеки. Уравнението на Свободата остава нерешимо“

Д-р Любомир Канов

300 тежко-въоръжени военни в бойна готовност пазят бабите и дядовците в Ивайловградско от хищните бежанци, които по думите на старците, идват да ги „изколят”. Орди от „ловци” на мигранти плашат да посегнат към свинските опашки и да тръшнат 5-10 афганистанеца, ако дръзнат да прекрачат българската граница.

„От нашите поляни изскачат нелегали. Аз нямам свинска опашка, сигурно ще си сваля чорапогащника и с к`вото имам под ръка – ще ги завържа”, плаши непримирима патриотка от екрана на Нова телевизия по време на протест в защита на „храбрия ловец на мигранти” Петър Назимов-Перата.

„Петър е правил това, което му се е наложило. Той ходи границата да обикаля откакто се случиха тия неща в Кьолн”, защитава го сестра му Надя Василева. Младежът се вдъхновил от прочутия и в чужбина Динко Вълев от Ямбол с АТВ-то, който „прослави” България с безпрецедентно социопатско поведение.

И така двамата самосиндикално решили да си създадат граждански отряди, та да контролират границите ни.
„Имал нож, и аз имам вилици вкъщи – и аз ли съм престъпник. Аз с туй нещо ако го хлопна (показва „меден звънец”) тоя нашественик сигурно ще забрави за къде е тръгнал. Дори и да е упражнено насилие, те идват като нарушители”, отсъжда като истински познавач на българското и международно право гражданката Лада Димитрова.

Но по-страшното е, че подобни лица раздават правосъдие и се превръщат в модел за подражание.

Тези бицепси и трицепси, които се разхождат с АТВ-та, ножове и свински опашки в ръце, нямат нищо общо с патриотизма, за който зоват, камо ли с Вазовите и Ботевите хайдути. Те не се доближават дори до изпечения бандит Робин Худ, защото той поне е давал крадения хляб на бедните, а не бич в лицето на по-слабите.

Такъв тип социопати в развитите страни ги озаптяват, заяви адвокат Михаил Екимджиев и е прав.

Но това не се случва в България, където престъпници зоват от социалните мрежи: „Никакви 112, никакви полицаи-предатели не ни трябат. Действаме сами!!!” И докато чакаме Динко и Перата да получат орден за храброст като войводи на националното опълчение, професор Михаил Константинов е убеден, че „комуникацията с рота бежанци ще е по-добра, ако има военни”.

Някои мислещи си задават въпроса как точно се чувства един чужденец, не разбиращ какво му крещят на местния език, докато е обграден от националната гвардия, а Динко и Перата дебнат с озлобени физиономии и наръч свински опашки край кордона.

И на това му викат „Патрул по браздата”.

„Хората са готови да съдействат на службите, аз съм тракиец”, ухилва се местен жител от Ивайловградско, който е готов на всичко да се присъедини към челните редици в борбата с омаломощените от пътуване, жадни, гладни, болни и отчаяни чужденци, които със сигурност мечтаят за пътя обратно към Сирия и Афганистан.

И в Дупница обявиха бойна готовност. „Ние от „Патриоти Дупница“ излизаме със съобщение, че при необходимост ще сформираме наш отряд от доброволци и ще отидем на границата, за да защитим като възпрепятстваме, доколкото можем влизането на нелегални нашественици в нашата родина! Наш дълг е!”, зоват дупничани, някак възвърнали самочувствието си след изчезването на братя Галеви.

Ех, ако Пламен и Ангел бяха тука, ако не ги бе изгонила пустата полиция да се скитат немили-недраги по чужбина, лично щяха да оглавят дупнишкия отряд.

Така масовата психоза за несъществуваща опасност от немощни бежанци придобива тревожни мащаби. Не е ясно дали тези Динковци и Перовци няма да започнат да си превишават правата системно. Днес ловят мигранти, утре нашенци.

На фона на „военното” положение, абсолютното безобразие и пълната абдикация на държавата, повечето българи стимулират подобно криминално поведение. Те застават рамо до рамо със самозванците, които изземат функциите на държавната власт, за да действат като имиграционни служители, като полицаи, като съдии и като палачи.

И докато премиерът Бойко Борисов близо месец хвалеше Динко Вълев и одобряваше помощта му, бе добре съветниците му да направят проверка в Наказателния кодекс доколко подобни граждански арести са законни. Защото подобно задържане може да се извърши при наличие на очевидно престъпление и това е единствената легална форма на гражданска самозащита. Или, както поясни адвокат Михаил Екемджиев: „Граждански арест може да се извърши, само ако видите на улицата как някой напада, бие човек, опитва да изнасилва момиче, да качи насила в кола някого”.

В тези случаи, обаче, в България с пълна сила важи Синдромът на Дженовезе – обществената апатия. В контраст с бездействието при реална опасност, хората тръгват сляпо след мутренските бригади, след социопатите, които не спазват общоприетите норми на поведение, не изпитват вина и разкаяние и като че ли нямат съвест.

Защото понятията на Динко и Перата за добро и зло са силно изкривени, но пък ексцентричното им, нагло, безочливо поведение пред камерите има своите привърженици.

 
 
Коментарите са изключени