shareit

Диагноза „коткар“

| от |

Подобно на хората с диагноза кучкар, коткарите привидно приличат на обикновени хора. Имат си лица, тела, гледат „Като две капки вода“ или „Шоуто на Слави“, ядат таратор, ходят на работа и общуват с други хора.

Докато отнякъде не се появи пършива котка, която гледа втренчено нещо със злобни очи. Тогава коткарите започват внезапно да издават странни звуци, бегло наподобяващи мяукане на разгонена котка, пищят „Мац, пс, пс, пс“ по улицата и клякат по тротоари и входове, за да привлекат животното, което евентуално може да им окаже честта да се отърка в панталона им.

Вижте кои са петте симптома, за които трябва да внимавате, когато общувате с коткар и да му поставите диагнозата овреме.

1. Гледане на видеа с котки в социалните мрежи

Ако има класация на най-скучните видеа, които се въртят в социалните мрежи, котките, биещи се с лазерни мечове вероятно ще я оглавят. Веднага след хъскито, което си гони опашката, и бебето, което прави смешни физиономии. Смешни на родителите му, разбира се. Коткарите обаче търсят и гледат до откат всеки клип с котка, появил се в Youtube или Facebook, пращат го до други хора и му се смеят, сякаш гледат нещо, което наистина е смешно. Ако видите колега, който се превива от смях на стола си, зяпнал монитора с отворена уста и сливици на показ, надникнете да видите какво има на този монитор. Ако на него тлъст котарак ръмжи доберман, или бебе коте мърка и спи, имайте предвид, че този човек е коткар. Освен това е трудно да различите дали реално гледа видео или снимка, тъй като много котки не помръдват в продължение на часове, което прави снимката и видеото напълно еднакви. Това обаче никак няма да притесни коткаря, напротив.

2. Козината – втора кожа на коткаря

Тук положението е същото като при кучкарите. Макар често коткарите да обвиняват кучкарите, че обичат кучета, защото кучето се подчинява на човека и това чеше гнусния им нарцисизъм, а кучкарите често да обвиняват коткарите, че котките са същества без мозък, чието хоби е да дерат пеленачета до кръв, и двете породи (хора) споделят едно и също мощно влечение към козината, която е полепнала по техните дрехи, чаршафи, коси, лица, мебели и мозъци. Белите фъндъци по чорапите или твърдите рижи косми по пуловера са ясни белези за коткарство. Внимавайте, тези човеци слагат щипка косми в чая си вместо захар и заразяват околните. Бъдете нащрек.

3. Всяка котка на света заслужава да бъде погалена

ОК, имаш в дома си една котка. Или три. Или пък дванайсет. Ако това обаче не може да те спре да искаш да омачкаш всяка писана, която засечеш по улиците, може би си коткар. Повечето котки не желаят да бъдат закачани от непознати и го демонстрират всячески: през хъскане, фъскане, мъскане, пъскане до бягане и дране. Това обаче по никакъв начин не може да възпре самоотвержения коткар да се впусне в бясно преследване през дворове и огради, за да сграбчи котката и да я погали. Някои от тези хора се озовават в неотложното звено на Първа градска болница с разкъсани крайници, но това не им пречи на следващия ден да се втурнат след следващия дебеловрат котарак, който се изпречи на пътя им. За да го погалят миличкото.

4. Празнуване на рожден ден, имен ден, изчисляване на хороскоп. Котешки.

Този феномен може да се срещне и при кучкарите. Хората-котки знаят много добре кога е рождения ден на котката им, отбелязват го с парти и с торта от пастет от риба тон със забодена свещ от безглутенова, полезна за котки солета. Освен това, те знаят, че ако Дикси е роден на 20 март, това значи, че е зодия Овен и има малко по-чепат характер, затова трябва да се отнасят с него почтително. Понякога това не е достатъчно и Дикси има изготвен индивидуален хороскоп. Неговият стопанин е дал 50 лв., за да може Лина Астро да каже дали агнешката или сьомговата суха храна е по-добра за сладура, през кои месеци е възможно да бъде кастриран, без това да се отрази на психичното му благосъстояние и с какви други животни е добре да живее. Ако според хороскопа за Дикси е добре да живее с гупи и хелери и да има достъп до аквариума му, коткарят ще му ги осигури. Само да не разберат от дружеството за защита на гупите.

5. Най-интелигентното животно

Някои коткари минават в следващ „левел“ и издигат котката в култ. Освен идеята за неземната красота на това животно, те държат на тезата, че котките са и свръхнадарени, свръхинтелигентни и свръхпрозорливи животни, които могат да виждат в миналото, бъдещето и червеевите дупки. Фактът, че във вертикалните зеници на котарака нормален човек не може да види нищо, което да издава, че под козината се случва някаква мозъчна дейност, изобщо не притеснява конспиративните коткари. Те смятат, че любимците им са нещо повече от хората (да не говорим за тези плебеи, кучетата) и във времето, в което не спят (демек онези 2 часа между 1 и 3 през нощта) общуват с духове, решават математически задачи и пишат роман за малък афганистанец, който намира щастието в бежански лагер в Сърбия.

В същото време ако тези хора правят секс пред котката си, която ги гледа хипнотизирано, казват на партньора си, че тя нищо не разбира и просто така си гледа. А, де!

Текста писа Цветелина Вътева. Преимуществено и основно кучкар, новоприет член в обществото на диагностицираните коткари, подчинена на огромен, бял, дебел котарак, за когото само тя има право да казва, че е дебел. Защото всъщност, е абсолютно прекрасен.

 
 
Коментарите са изключени