shareit

Чарли, марш от тези хора да не хванеш СПИН!

| от |

Чували сме, че когато повториш една лъжа 100 пъти, тя става истина. А какво се случва, когато повториш един виц 10 000 пъти? Понякога спира да е смешен, ако изобщо някога е бил, а друг път се изтърква от смисъл.

В едни други случаи пък, става малко тъжно. Такъв натъжаващ виц е онзи, в който английският лорд и слугата му Джон (Джеймс в други версии) си говорят и в „забавния“ им диалог става ясно, че протестиращите хомосексуални искат еднополова любов, която не им е забранена, но те вдигат шум, защото са „педерасти“. Освен обиден и демонстриращ абсолютно невежество по темата с проблемите на хомосексуалните, този виц е издигнат като верую на бандата самоотвержени беге патриоти, които искат да борят демографската криза с всички инструменти (не привиждайте двусмислица) и чието лидерство бе естествено подето от първата дама на страната посредством статус във Facebook, който вероятно вече сте прочели.

Не си мислете, че „генерал“ Деси Радева специално мисли за гей прайда. Тя просто има котка на име Чарли, която ветеринарният лекар е поискал да изследва за котешки СПИН, та оттам се е сетила. Котка – котешки СПИН – човешки СПИН – гейове – прайд. Подобен асоциативен поток щеше да хвърли и Фройд в недоумение.

Опитът на президентшата да призове към придържане към патриархалния български модел се сгромоляса с трясък и заприлича повече на едноминутна шизофазия*, погрешно повърната върху клавиатурата. Можем да подминем с ироничен коментар глуповати изрази като „Шах с пешката“ и неловки опити за интелектуалничене като „Във вените на всеки от нас тече код, различен от този на ближния ни“. Можем дори да простим досадното нравоучение на тема „възпитание на деца и младежи“. В крайна сметка, светът подмина с подигравки и хумор „covfefe“-то на Тръмп, та защо и Радева да не мине само с осмиване заради първосигналния си статус?

И „Що не организираме прайд на хетеросексуалните, м?!“

Ами, „щото“ хетеросексуалните имат право да сключват брак и да имат деца. „Щото“ хетеросексуалните никога не са били подигравани и потискани заради това в кого се влюбват. „Щото“ дори засечен таксиметров шофьор няма да изпсува на „Шибан хетеросексуален!“. Щото на „хомосексуалните, бисексуални, трансджендър и другите производни“ им се налага да крият нещо, което не могат да променят и да се сблъскват с дискриминация и презрение непрекъснато. И „щото“, когато човек на някаква обществена позиция, била тя повече или по-малко значима, прави публично изказване, чрез което създава внушения, е редно да носи отговорност за това. „Щото“ Facebook не е хетеросексуалната спалня на президента и съпругата му, а публична трибуна и изказванията там трябва да бъдат премислени и премерени.

Прекрасно е, че първата ни дама има котка и я води на ветеринар. Похвално отношение към животните! Много е трогателна и загрижеността й към заразените с ХИВ и болните от СПИН. Само дето вирусът на СПИН, колкото и да се напъне, няма да може да вземе толкова жертви, колкото взима човешката омраза към себеподобни с някакви различия от социално приемливите норми. А политическото говорене в посока дискриминиране на хомосексуалните у нас, вече се превръща в редовна практика, която отминаваме само с едно „Тоя па“/“Тая па“. Справка – Марешки.

А това не може да се отминава с лека ръка, „щото“ е уродливо, антицивилизационно, популистко и руиниращо всеки опит на българското общество да дръпне напред в отношението си към Другия. Пък ако щете, наречете го и „педерастки номер“.

*шизофазия – състояние при болни от шизофрения, наричано още „словесна салата“. При него болният говори несвързано, смесва теми и думи и не образува смисъл в речта си