Чарли, марш от тези хора да не хванеш СПИН!

| от |

Чували сме, че когато повториш една лъжа 100 пъти, тя става истина. А какво се случва, когато повториш един виц 10 000 пъти? Понякога спира да е смешен, ако изобщо някога е бил, а друг път се изтърква от смисъл.

В едни други случаи пък, става малко тъжно. Такъв натъжаващ виц е онзи, в който английският лорд и слугата му Джон (Джеймс в други версии) си говорят и в „забавния“ им диалог става ясно, че протестиращите хомосексуални искат еднополова любов, която не им е забранена, но те вдигат шум, защото са „педерасти“. Освен обиден и демонстриращ абсолютно невежество по темата с проблемите на хомосексуалните, този виц е издигнат като верую на бандата самоотвержени беге патриоти, които искат да борят демографската криза с всички инструменти (не привиждайте двусмислица) и чието лидерство бе естествено подето от първата дама на страната посредством статус във Facebook, който вероятно вече сте прочели.

Не си мислете, че „генерал“ Деси Радева специално мисли за гей прайда. Тя просто има котка на име Чарли, която ветеринарният лекар е поискал да изследва за котешки СПИН, та оттам се е сетила. Котка – котешки СПИН – човешки СПИН – гейове – прайд. Подобен асоциативен поток щеше да хвърли и Фройд в недоумение.

Опитът на президентшата да призове към придържане към патриархалния български модел се сгромоляса с трясък и заприлича повече на едноминутна шизофазия*, погрешно повърната върху клавиатурата. Можем да подминем с ироничен коментар глуповати изрази като „Шах с пешката“ и неловки опити за интелектуалничене като „Във вените на всеки от нас тече код, различен от този на ближния ни“. Можем дори да простим досадното нравоучение на тема „възпитание на деца и младежи“. В крайна сметка, светът подмина с подигравки и хумор „covfefe“-то на Тръмп, та защо и Радева да не мине само с осмиване заради първосигналния си статус?

И „Що не организираме прайд на хетеросексуалните, м?!“

Ами, „щото“ хетеросексуалните имат право да сключват брак и да имат деца. „Щото“ хетеросексуалните никога не са били подигравани и потискани заради това в кого се влюбват. „Щото“ дори засечен таксиметров шофьор няма да изпсува на „Шибан хетеросексуален!“. Щото на „хомосексуалните, бисексуални, трансджендър и другите производни“ им се налага да крият нещо, което не могат да променят и да се сблъскват с дискриминация и презрение непрекъснато. И „щото“, когато човек на някаква обществена позиция, била тя повече или по-малко значима, прави публично изказване, чрез което създава внушения, е редно да носи отговорност за това. „Щото“ Facebook не е хетеросексуалната спалня на президента и съпругата му, а публична трибуна и изказванията там трябва да бъдат премислени и премерени.

Прекрасно е, че първата ни дама има котка и я води на ветеринар. Похвално отношение към животните! Много е трогателна и загрижеността й към заразените с ХИВ и болните от СПИН. Само дето вирусът на СПИН, колкото и да се напъне, няма да може да вземе толкова жертви, колкото взима човешката омраза към себеподобни с някакви различия от социално приемливите норми. А политическото говорене в посока дискриминиране на хомосексуалните у нас, вече се превръща в редовна практика, която отминаваме само с едно „Тоя па“/“Тая па“. Справка – Марешки.

А това не може да се отминава с лека ръка, „щото“ е уродливо, антицивилизационно, популистко и руиниращо всеки опит на българското общество да дръпне напред в отношението си към Другия. Пък ако щете, наречете го и „педерастки номер“.

*шизофазия – състояние при болни от шизофрения, наричано още „словесна салата“. При него болният говори несвързано, смесва теми и думи и не образува смисъл в речта си

 
 
4 коментара
 • thaddeus

  Кой забранява на хомосексуалните да имат деца? Никой никога не е забранявал, хомосексуалните да си правят деца, нали така?
  Кой се подиграва и на кого се подиграва? Смея да попитам Цветелина Вътева, а защо се подиграват…?
  Винаги има причина, понякога е добре да я потърсим и вътре в общността, нали така?

 • Svetomir Slavov

  Статията е изключително тъпа, макар и да има верни неща и принципно да съм съгласен. Първо вица си е срахотен и като хумор, а и има не малка доза истина, както и да е майната му на вица. На много места по света им се позволява да сключват брак, относно това дали хомосексуална двойка трябва да им се позволява да осиновят дете, съм твърдо против и не защото не биха си обичали детето, не защото няма да го дарят с обич и грижи, напротив биха го дарили с много внимание. Против съм защото детето копира поведение от средата в която израства/родителите си… по този начин то просто израства хомосексуалист и дори не му се дава възможност да избира…. най-общо казано.

  • Ogg

   “На много места по света им се позволява да сключват брак“’ Но не и тук. И това е проблемът. Нашата мила родина не им дава това право. И “ма на други места може“ не променя нещата по никакъв начин. Какво, всички хомосексуални да отидат в държави, където е позволено, защото за нас промяната е нещо невъзможно? Също така, да разбирам ли, че когато баба ви се оплаче, че пенсията ѝ е ниска, ще ѝ отговорите “На много места по света би получавала по-висока пенси.я“? Силно се съмнявам. Така че защо изобщо сметнахте, че това ви изказване имаше какъвто и да било смисъл?
   “Против съм защото детето копира поведение от средата в която израства/родителите си… по този начин то просто израства хомосексуалист и дори не му се дава възможност да избира.“
   Ъъъъъ……нещата не работят по този начин. Ама изобщо. Сега ще ви шокирам, но хетеро двойки понякога произвеждат дете, което е хомосексуално. Това дете копира поведението от средата в която израства/родителите си….по този начин то просто израства хете…аааа, не, грешка. Хомосексуално е въпреки хетеросексуалните си родители. Отново, изказването ви беше нелепо. Ако средата и семейството формираха сексуалните предпочитания на човек, нямаше да има хомосексуални. Защото хората масово са хетеросексуални.
   Или най-общо казано: Недейте да се изказвате за неща, които очевидно не разбирате.

 • Georgi Tapirov

  Доста целенасочена статия – вярно, таксиметровият шофьор със сигурност няма да те нарече „Шибан хетеросексуален!“, но почти е сигурно че най-напред ще „уважи“ всичките ти роднини от женски пол. Освен това в обръщението „педераст“ се влага нещо доста по-различно от сексуалната ориентация. Лично аз познавам няколко мъже с хомосексуална ориентация, но нито един за мен не е „педераст“, защото са изключително точни хора, които никога не са демонстрирали ориентацията си и доколкото знам досега не са ходили на нито издание на прайда, понеже явно не чувстват необходимост да го направят.

Най-скандалните изпълнения на наградите на MTV

| от chronicle.bg |

Докато наградите Грами са изцяло за музикален престиж, то наградите на MTV, накратко VMA (MTV video music awards) обръщат внимание не само на музиката, а и на провокативността на изпълнителните.

Не че се оплакваме. Откакто церемонията се състои за първи път през 1984, когато млада изпълнителка на име Мадона решава да шокира обществеността, MTV наградите са очакване на интересни моменти.

Шоуто за тази година е планирано за понеделник, като Карди Би ще води с най-много номинации, а сега е най-добрият момент да си припомним най-шокиращите моменти в историята на церемонията.

Ето ги, в хронологичен ред: десетте най-секси изпълнения, които промениха съвременната музика.

1. Мадона – Like a Virgin, 1984

С това изпълнение кралицата на попа се утвърди като провокатор още в началото на кариерата си: нещо, което не се е променило до днес, когато тя вече е на 60 години.

2. Джанет Джексън и „That`s the way love goes/if“, 1993

След това сексуално заредено изпълнение, Джанет Джексън вече не е малката сестричка на Майкъл Джексън.

3. Бритни Спиърс с „I`m a slave 4 you“, 2001

Откакто Бритни покори сцената с жълт питон на врата, светът й е роб.

4. Бритни Спиърс, Мадона и Кристина Агилера – „Like a virgin, Hollywood“, 2003

Страстните целувки между хора от един и същ пол не са някакво явление сега, но през 2003-а все още бяха. Затова когато Мадона пусна език на Бритни, това си беше събитие.

5. Beyonce and Jay-Z – „Crazy in love“,2003

Много хора се съмняваха дали Бионсе ще успее да направи соло кариера, след като се отцепи от Destiny`s Child, и да, тя успя.

6. Шакира – „Hips don`t lie“, 2006

Бедрата на Шакира в една от най-горещите й песни отговаряха напълно на парчето на представянето й през 2006.

7. Лейди Гага – „Paparazzi“, 2009

Преди светът да се умори от странностите на Лейди Гага, нейното изпълнение на „Paparazzi“ на MTV наградите, беше впечатляващо.

8. Кейти Пери, Ръсел Бранд и Джо Пери – „We will rock u“, 2009

Това изпълнение също остана в историята.

9. Майли Сайръс и Робин Тик – „Blurred lines“, 2013

След целувката на Мадона и Бритни, това изпълнение на Майли Сайръс и Робин Тик е може би най-обсъжданото. Това беше и случаят, когато Майли Сайръс се сбогува с ангелския си имидж.

10. Ники Минаж – „Anaconda“, 2014

Моментът, в който Ники Минаж изпя и изтанцува тази песен на сцената, официално затвърди туърка като тренд в поп музиката.

 
 

16 медицински сестри забременяха едновременно

| от chr.bg |

В интензивното отделение на болница в Аризона има бейби бум, защото 16 медицински сестри се готвят да родят от октомври до януари, съобщи Скай нюз.

Жените от болницата Дезърт медикъл сентър в Меса, близо до Финикс, уверяват, че не са се наговаряли и дори не са осъзнавали колко много от тях са в деликатно положение, докато не се включили в група за бъдещи майки във Фейсбук.

Колегите на бременните жени им помагат, като поемат грижите за пациенти с болести или лечения, които може да са опасни за тях или бебетата им, напр. туберкулоза, херпес зостер или химиотерапия.

Ръководството отдавна се готви за отсъствието на толкова многобройна част от персонала. Те ще бъдат заменени от медицински сестри на временни договори по време на 12-седмичния им отпуск.

„Измислихме този план, за да почиваме по празниците“ – шегува се Джолийн Гароу от бременната група. Тя добави, че другите сестри вече малко са отегчени от разговорите между бъдещите майки и не им се слуша повече за подути крака и бебета.

 
 

Сериозен инцидент преди концерт на Бекстрийт бойс

| от chr.bg |

Най-малко 14 души бяха ранени и откарани в болници, след като подпори на входа на курортен комплеск, в който концерт трябваше да изнесе групата Бекстрийт бойс, рухнаха и затиснаха зрители, предаде Асошиейтед прес.

Инцидентът станал в американския щат Оклахома. Концертът трябвало да се проведе в комплекса Уин Стар, но започнала гръмотевична буря. Организаторите започали да евакуират зрителите. Бурният вятър обаче повалил подпорите на входа на комплекса и цялата конструкция рухнала върху зрителите.

Групата написа в Туитър, че „най-важното нещо е всички да се приберат по домовете си благополучно“.

За концерта на Бекстрийт бойс били продадени около 12 000 билета.

 
 

Възпитавайте си децата, за да не ги ошамарят някъде

| от |

Пътуваме за морето и, разбира се, в автобуса има едно чудовище, което просто не спира! С баща чужденец и майка от нашите детето говореше английския език, но понеже е прекалено младо, нямаше особен речник. С майка му седяха заедно, а баща му – на предната седалка. Между другото, баща му имаше вид на човек, който би пътувал и в багажното отделение на автобуса само и само да е далече от потомството. Но това са догадки от моя страна, базирани на изражението на лицето му. Догадки, но все пак доста сериозни.

Вие може би сте запознати с играта, която чужденците играят по време на път – „I spy with my little eye…“. Ако не сте – в адаптиран превод името й означава „Наблюдавам с малкото си око…“, а целта е да кажеш цвета или първата буква на нещо, което виждаш през прозореца, а останалите да познаят какво е то. Детето имаше свое демонично разбиране за тази игра и с високия си детски глас директно казваше какво гледа. Може би не знае цветовете и буквите, да, но той просто провтаряше, че наблюдава с малкото си невъзпитано оче ферма. И така много пъти, безброй пъти. Погледнах през прозореца му – ферми няма, само поле. Но малкото протеже на рогатия, а защо не и човешката инкарнация на самия него, продължава да твърди неверни твърдения! Фейк нюз.

Това капиталистче сигурно вижда потенциала на почвата ни за чуждестранни инвестиции! Ферма може и да няма, но се обазалагам, че всеки в автобуса би му показал шамарената фабрика. Междувременно, от майка му – нищо, да не говорим за баща му. Само по едно вяло „По-тихо де“, когато малкият изпищи или се провикне, без дори да го погледне.

Нека сега поговорим за Алекс. Той изглежда като човек, който един ден ще пипа заспалите пияни момичета на стълбите пред някой бар. Лицето на малкия Алекс е такова, че ако го мернеш, докато пиеш от шише, инстинктивно ще се обърнеш настрани, за да не ти го удари в зъбите. Алекс ще стане човекът, който ви кара да си отворите устата и да си затворите очите. И това е истинското му име, апропо, има милион Алексовци в България, няма да му пазим анонимност.

Та на връщане бе същото, но друго. Алекс е на 4 и пътува с много красивата си баба Катя. Алекс пътува прав върху седалката с гръб към движението, за да може да вентилира липсата на внимание от роднините си върху девойката на задната седалка. Горката девойка, а и жената до нея също. Алекс, дяволът в човешка кожа, не спря да я пита как се казва и да взима „тежки коли“ от през прозореца и да ги хвърля по нея. Баба му, едвам-едвам: „Стига…“ и както и майката на райхсфюрера – първият под фюрера Алекс от преди малко – дори не го поглежда. Може ли бе! Може ли да си толкова безотговорен към собствената си семка! Срам!

* * *

Едно от лошите качества на децата е, че го гледаш цели 10 години, а то е едва на 10 години. 

Никой не харесва невъзпитаните деца, но най-много от всичко – безучастните родители! Децата не са виновни, виновни са родителите и никакво „омръзнало ми е вече“ не ги извинява. Правете им забележка, говорете с тях, обяснете им като на голям човек, ако трябва 100 пъти, че на публично място трябва да се държат възпитано, да не шумят, да не досаждат на другите и прочие. Това ще им отвори безброй врати в бъдеще, защото всички ще ги харесват и ще ги смятат за умни! Единствените ви две задължения като родител са да гледате детето да не умре и да го възпитате добре. Това е! Това се иска от вас и от всеки един от нас!