Чарли, марш от тези хора да не хванеш СПИН!

| от |

Чували сме, че когато повториш една лъжа 100 пъти, тя става истина. А какво се случва, когато повториш един виц 10 000 пъти? Понякога спира да е смешен, ако изобщо някога е бил, а друг път се изтърква от смисъл.

В едни други случаи пък, става малко тъжно. Такъв натъжаващ виц е онзи, в който английският лорд и слугата му Джон (Джеймс в други версии) си говорят и в „забавния“ им диалог става ясно, че протестиращите хомосексуални искат еднополова любов, която не им е забранена, но те вдигат шум, защото са „педерасти“. Освен обиден и демонстриращ абсолютно невежество по темата с проблемите на хомосексуалните, този виц е издигнат като верую на бандата самоотвержени беге патриоти, които искат да борят демографската криза с всички инструменти (не привиждайте двусмислица) и чието лидерство бе естествено подето от първата дама на страната посредством статус във Facebook, който вероятно вече сте прочели.

Не си мислете, че „генерал“ Деси Радева специално мисли за гей прайда. Тя просто има котка на име Чарли, която ветеринарният лекар е поискал да изследва за котешки СПИН, та оттам се е сетила. Котка – котешки СПИН – човешки СПИН – гейове – прайд. Подобен асоциативен поток щеше да хвърли и Фройд в недоумение.

Опитът на президентшата да призове към придържане към патриархалния български модел се сгромоляса с трясък и заприлича повече на едноминутна шизофазия*, погрешно повърната върху клавиатурата. Можем да подминем с ироничен коментар глуповати изрази като „Шах с пешката“ и неловки опити за интелектуалничене като „Във вените на всеки от нас тече код, различен от този на ближния ни“. Можем дори да простим досадното нравоучение на тема „възпитание на деца и младежи“. В крайна сметка, светът подмина с подигравки и хумор „covfefe“-то на Тръмп, та защо и Радева да не мине само с осмиване заради първосигналния си статус?

И „Що не организираме прайд на хетеросексуалните, м?!“

Ами, „щото“ хетеросексуалните имат право да сключват брак и да имат деца. „Щото“ хетеросексуалните никога не са били подигравани и потискани заради това в кого се влюбват. „Щото“ дори засечен таксиметров шофьор няма да изпсува на „Шибан хетеросексуален!“. Щото на „хомосексуалните, бисексуални, трансджендър и другите производни“ им се налага да крият нещо, което не могат да променят и да се сблъскват с дискриминация и презрение непрекъснато. И „щото“, когато човек на някаква обществена позиция, била тя повече или по-малко значима, прави публично изказване, чрез което създава внушения, е редно да носи отговорност за това. „Щото“ Facebook не е хетеросексуалната спалня на президента и съпругата му, а публична трибуна и изказванията там трябва да бъдат премислени и премерени.

Прекрасно е, че първата ни дама има котка и я води на ветеринар. Похвално отношение към животните! Много е трогателна и загрижеността й към заразените с ХИВ и болните от СПИН. Само дето вирусът на СПИН, колкото и да се напъне, няма да може да вземе толкова жертви, колкото взима човешката омраза към себеподобни с някакви различия от социално приемливите норми. А политическото говорене в посока дискриминиране на хомосексуалните у нас, вече се превръща в редовна практика, която отминаваме само с едно „Тоя па“/“Тая па“. Справка – Марешки.

А това не може да се отминава с лека ръка, „щото“ е уродливо, антицивилизационно, популистко и руиниращо всеки опит на българското общество да дръпне напред в отношението си към Другия. Пък ако щете, наречете го и „педерастки номер“.

*шизофазия – състояние при болни от шизофрения, наричано още „словесна салата“. При него болният говори несвързано, смесва теми и думи и не образува смисъл в речта си

 
 
4 коментара
 • thaddeus

  Кой забранява на хомосексуалните да имат деца? Никой никога не е забранявал, хомосексуалните да си правят деца, нали така?
  Кой се подиграва и на кого се подиграва? Смея да попитам Цветелина Вътева, а защо се подиграват…?
  Винаги има причина, понякога е добре да я потърсим и вътре в общността, нали така?

 • Svetomir Slavov

  Статията е изключително тъпа, макар и да има верни неща и принципно да съм съгласен. Първо вица си е срахотен и като хумор, а и има не малка доза истина, както и да е майната му на вица. На много места по света им се позволява да сключват брак, относно това дали хомосексуална двойка трябва да им се позволява да осиновят дете, съм твърдо против и не защото не биха си обичали детето, не защото няма да го дарят с обич и грижи, напротив биха го дарили с много внимание. Против съм защото детето копира поведение от средата в която израства/родителите си… по този начин то просто израства хомосексуалист и дори не му се дава възможност да избира…. най-общо казано.

  • Ogg

   “На много места по света им се позволява да сключват брак“’ Но не и тук. И това е проблемът. Нашата мила родина не им дава това право. И “ма на други места може“ не променя нещата по никакъв начин. Какво, всички хомосексуални да отидат в държави, където е позволено, защото за нас промяната е нещо невъзможно? Също така, да разбирам ли, че когато баба ви се оплаче, че пенсията ѝ е ниска, ще ѝ отговорите “На много места по света би получавала по-висока пенси.я“? Силно се съмнявам. Така че защо изобщо сметнахте, че това ви изказване имаше какъвто и да било смисъл?
   “Против съм защото детето копира поведение от средата в която израства/родителите си… по този начин то просто израства хомосексуалист и дори не му се дава възможност да избира.“
   Ъъъъъ……нещата не работят по този начин. Ама изобщо. Сега ще ви шокирам, но хетеро двойки понякога произвеждат дете, което е хомосексуално. Това дете копира поведението от средата в която израства/родителите си….по този начин то просто израства хете…аааа, не, грешка. Хомосексуално е въпреки хетеросексуалните си родители. Отново, изказването ви беше нелепо. Ако средата и семейството формираха сексуалните предпочитания на човек, нямаше да има хомосексуални. Защото хората масово са хетеросексуални.
   Или най-общо казано: Недейте да се изказвате за неща, които очевидно не разбирате.

 • Georgi Tapirov

  Доста целенасочена статия – вярно, таксиметровият шофьор със сигурност няма да те нарече „Шибан хетеросексуален!“, но почти е сигурно че най-напред ще „уважи“ всичките ти роднини от женски пол. Освен това в обръщението „педераст“ се влага нещо доста по-различно от сексуалната ориентация. Лично аз познавам няколко мъже с хомосексуална ориентация, но нито един за мен не е „педераст“, защото са изключително точни хора, които никога не са демонстрирали ориентацията си и доколкото знам досега не са ходили на нито издание на прайда, понеже явно не чувстват необходимост да го направят.

„Incredibles 2″ е номер едно в бокс-офиса у нас

| от |

Анимацията „Феноменалните 2″, която излиза 14 години след първия филм за семейството супергерои Боб и Хелън Пар, е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Продължението на семейната история, в която има злодей, с който семейството трябва да се пребори, е гледано от 20 021 зрители и има 198 663 лева приходи за първите три дни на екраните у нас.

На втора позиция е „Джурасик парк: Рухналото кралство“, който е вече десет дни на екраните у нас. Историята за спасяването на динозаврите от Исла Нублар, който ще бъде разрушен от вулканично изригване, е гледана вече от 63 835 зрители и има 711 533 лева приходи.

Втората премиера от миналия уикенд – „Бандитките на Оушън“ – дамската версия на нашумялата поредица на Стивън Содърбърг, е на трето място в топ 10. Събирането на екип за обир на скъпоценно колие и осъществяването на кражбата са гледани вече от 8 107 зрители и имат 77 620 лева приходи.

Третата премиера от миналия уикенд – „Да обичаш Пабло“, създаден по биографичната книга на Вирхиния Валехо, е на четвърто място сред най-гледаните филми у нас. Екшънът за известния колумбийски наркобарон Ескобар, разказващ повече за другата му страна – строителството на болници, училища и жилища с парите от наркопроизводството, е гледан от 6 288 зрители и има 60 439 лева приходи за първите три дни у нас.

Пето място е за „Соло: История от Междузвездни войни“. След месец на екраните филмът за един от любимите персонажи в сагата, който разказва за ранните му години, е гледан от 57 268 зрители и има 639 562 лева приходи.

На шесто място е комедията „Книга за възрастни“ с Даян Кийтън, Джейн Фонда, Кандис Бъргън, Мери Стийнбъргън в главните роли. Случващото се с четирите героини по време на четенето и разбора на трилогията „50 нюанса сиво“ е гледано от 57 268 зрители и има 639 562 лева приходи от билетите им за трите седмици у нас.

Седма позиция е за екшън-фантастиката „Дедпул 2″ с Райън Рейнолдс в главната роля. Приключенията на Уейд в 12-ия поред филм по комикси на „Марвел“ са вече пета седмица на екраните у нас и за това време са гледани от 86 307 зрители и са събрали 839 856 лева приходи.

Осмо място е за българския „Революция Х“. Морското турне на едноименната група, съчетано с отдиха на съучениците им под надзора на училищното ръководство, както и с наркотрафик, отвличане и Гери-Никол, е гледано от 49 811 зрители и вече отчита 414 197 лева приходи за месец и половина на екраните.

Девето място е за анимацията „Чаровният принц“. Канадският филм за Филип Чаровния, който си търси жена преди да е навършил пълнолетие, е гледан от 25 071 зрители и има 241 041 лева приходи за петте седмици на екраните у нас.

На десета позиция е комедията „Зад борда“ – римейк на едноименния филм от 1987 година. Перипетиите на плейбой и самотна майка, изиграни от Еухенио Дербес и Ана Фарис, са гледани от 19 350 зрители и са събрали 189 263 лева приходи за месец и половина на екраните у нас.

 
 

Къде са пушили за първи път

| от chr.bg |

Американски археолози и химици изследваха артефакти, открити в края на 30-те години на 20-и век при разкопки на обект на древно индианско селище, и откриха тръбичка за пушене на над 3000 години със следи от тютюн по нея.

Според учените своеобразната лула била използвана за медицински цели. Тя била открита в скала близо до мястото, където се сливат реките Флинт и Тенеси. Понастоящем мястото на разкопките е залято с вода вследствие на построения наскоро бент недалеч от Гънтърсвил в северната част на Алабама. След като били открити, тръбичката за пушене и други артефакти били поставени в пластмасови пликове и изпратени в държавно хранилище в Алабама. Там тръбичката за пушене е регистрирана с номер FS74.

Учените изследвали артефактите с помощта на масспектрометрия, за да идентифицират химичните вещества във вътрешността им. Оказало се, че във вътрешността на находката с номер FS74 има следи от тютюн. При това било установено, че откритите край тръбичката за пушене животински кости датират от 1685-1530 г. пр. Христа. Резултатите показват, че тръбичката била предназначена за пушене и сама по себе си е най-древното доказателство за употреба на тютюн в Северна Америка.

 
 

Клеър Фой не прилича на себе си в трейлъра на „The Girl In The Spider’s Web“

| от chr.bg |

Sony Pictures пусна трейлъра на „The Girl in the Spider’s Web“, в който Клеър Фой играе Лисбет Саландер пушещата и караща мотор героиня от романа в три части Millennium на Стиг Ларсън. Ролята на пънкарката идва след като Фой игра кралица Елизабет II в „The Crown“, за което спечели Златен глобус и беше номинирана за Еми.

Според трейлъра Саландер е част от движението #TimesUp – „жената, която наранява мъже, които нараняват жени“. Тя спасява една дама от юмруците на гаджето й като го провесва за краката, разкрива изневерите и побойщата му и за наказание прехвърля всичко, което има, в сметките на неговите жертви. Саландер обаче не е перфектна и някой, когото не е успяла да спаси, скоро й задава въпроса: „Никога не успях да разбера – защо помогна на всички, но не и на мен?“

Фой не прилича на себе си в тази роля – с изцяло черен гардероб, пиърсинги и разбира се, татуировка на дракон.

 
 

Най-добрите филми на 2018 г. досега

| от chronicle.bg |

Юни вече е към края си и е време за традиционната равносметка на филмите през първото полугодие на 2018-та.

Като изключим редовната доза от манджата на Марвъл, която ще пренебрегнем (с едно изключение), годината дотук беше достатъчно разнообразна, така че да задоволи всеки вкус, като започнем от качествени независими филми, минем през най-доброто от европейското кино и стигнем до скъпите и комерсиални блокбъстъри на Холивуд.

Разбира се, днешната равносметка не е окончателна, тъй като знаем, че доброто кино пази най-силните си козове за есента и зимата (за да се класира за престижните награди догодина). Въпреки това могат ясно да се откроят няколко заглавия, които ще се въртят пред очите ни поне до началото на 2019-та. Тук трябва да направим уточнението, че за премиера на филмите в този случай се приема пускането им по киносалоните, а не премиери по фестивали, които за някои филми се случиха още в края на 2017 г.

Вижте в галерията горе най-добрите филми на 2018 г. досега.