shareit

Ако рокът стане чалга

| от |

Няма да спорим сега чалга срещу рок и кой крив, кой прав. Става въпрос за претенцията на чалгарите, че са готини и яки щом носят рок тениски. Преди няколко месеца The Doors заплашиха, че ще съдят една от сестрите Кардашиян, защото беше пуснала в продажба тениска с лицето й и логото на групата.

Галин и Кардашиян (която също слагаме в чалга кюпа) могат да слушат каквато си музика искат, никой нищо не им казва. Но като публични личности, ликът им може да въздейства по различни начини, включително и възмущаващо. И това е възмущение от подигравката задето такъв човек носи „униформата“ на „моите хора“, която той (тя) „не заслужава“. Разбирате ли?

Рокът и чалгата са врагове заради моралния, нравствения контраст между феновете им. За да покажем този контраст по-ясно, сега ще преобразим заглавията на някои класически рок песни в заглавия на чалга песни.

 

Sweet Child О’ Mine – Песента ще се казва „Ти си още малка“. В нея певецът ще съобщава възрастта посредство образователното ниво на малката – например, „а ти си само 8 клас“. Това се прави с юридическа цел, за да не го съдят, защото това, че тя е само 8 клас съвсем не означава, че не е на 23.

 

Nothing Else Matters – Песента щеше да се казва „Ти повече не си мутреса“. В нея певецът оплаква тигър, който е застрелян публично, за да се му се вземат парите от другите тигри. Жената на тигъра остава сама и най-добре да си бие шута от тая държава.

 

Hotel California – Ще се казва „Мотел“…

 

You Shook Me All Night Long – или просто „Трепни“. Нищо, че думата всъщност означава „мигни“ – когато чуем „трепни“, най-напред се сещаме за треперене и понеже сме повърхностни, оставаме с това значение.

 

The End – „Като за финал“. Това е песен на Преслава от тази година. В нея се пее:

До синьо ме целувай, като за финал,
до синьо ме прегръщай, като полудял.
А после ще си тръгнем, всеки осъзнал,
че оттук нататък ще е жив но не и цял

Трябва да признаем, че това е малко метъл!

 

 
 
Коментарите са изключени