shareit

Ако българин беше измислил iPhone

| от |

Не казвам, че Стив Джобс не е българин. Пра-пра-прадядо му веднъж се разминал на улицата с един човек, на който баща му е българин, така че Стив Джобс има български корени. Но той е живял, творил и ял вегетариански неща зад граница. Той не знае в родната му мадър Булгерия как стоят нещата. А я си представете, че знаеше и си беше дошъл тук? Я си представете, че айФоунът беше измислен от българин?

Първо, нямаше да се казва айФон, щеше да се казва оПравец. Щеше да има един куп ментета – преПравец, наПравец и нищонеПравец. Кривец.

Панелът на телефона щеше да се произвежда от уникална метална сплав, каквато учените от БАН използват при направата на казани за ракия. Затова с телефона спокойно да могат да се отварят бири и буркани, да се запречват гумите на колата, ако паркирате на наклон, да се бият хлебарки и друга дребна гад, да се брулят орехи, да се тепа вълна.

Щеще да има и камера с разпознаване на лица. Ако камерата обаче, разпознае лицето на чичо Манчо, спира да снима.

Телефонът щеше да има и фенерче. Също и крик, помпа и 9 метра въже. И килимче, ако се счупи телефонът, да си постелите, преди да легнете отдолу да го поправите.

Джипиесът да води на три морета!!!

Батерията щеше да държи само половината време. Батерията на следващия модел се очаква да издържа повече, ако дотогава отворят 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй.

Екранът, разбира се, да е тъчскрийн – можеш да го пипаш, колкото си искаш, както си искаш, когато си искаш. Иначе отстрани си има копчета.

Производството би започнало догодина, когато има вече цели проводници.

Недостатъци на телефона са очевидни. На обяд излиза в обедна почивка и няма да работи. Тя ще трае около 1 час – от 12:00 до 15:00 часа.

Телефонът – без жак за слушалки! Бай Иван е поръчал жаковете, но на митницата са ги задържали. Иначе слушалките пристигнаха и телефонът върви със слушалки. Само няма жак.

Щеше да е и без калъф или както му казват на английски емигрантите – кейс. Щеше да идва в комплект с дантелено ковьорче, да си го покривате да не се праши.

За да извадите сим картата трябва да използвате специална метална пластинка. Металната пластинка не е включена в комплекта. Ще трябва да си отгледате хигиенен нокът.

Апаратът разполага с две фабрични мелодии:

 

 

 
 
Коментарите са изключени