shareit

Абитуриентка сподели рокля за 15 000 лева, Минчо последва примера й

| от Цветелина Вътева |

От няколко часа насам, официалните имейли на телевизиите дадоха бъг поради сериозно претоварване. След излъчването на „Здравей, България“ от тази сутрин, когато зрителите видяха абитуриентката, закупила две рокли за 15 000 лв. за бала си, и нейната майка, изпратила гордо писмо до националната медия, за да внесе „цвят в сивия бит на българина“, хората масово решиха да се похвалят със своите покупки и да огреят сутрешните блокове като ярки лъчи, разсейващи тежкото битие на сънародниците си.

„Историята на Каролина-Клер ме вдъхнови да споделя със света покупката си от вчера – бежови винтидж еспадрили на дупки от пазара „Георги Кирков“.  Към писмото приложих и сканиран касов бон, за да знаят от телевизора, че наистина струват толкова, колкото казвам. Няма да занимаваме хората с шменти-капели, я“, коментира Минчо Ц., съпруг на Минка Ц.

Журналистите едвам смогват под напора на жизнеутвърждаващите истории за скъпи и не толкова скъпи шопинг находки на хора, които някога са участвали в риалити по родната телевизия.

„Опитваме се да отразим всичко, но пощите ни буквално се подпалиха“, оплака журналистът, завършил Софийския университет – Бойко-Мариян Развигоров. „Подготвили сме отделни предавания за абитуриентките с най-скъпите рокли, но трябва да има някакъв подбор. Затова сложихме един разумен лимит от 1000 лв. Покупки под тази стойност няма да бъдат отразявани“, допълни той.

Това възбуди недоволството на финансово недоимъчните абитуриенти, които страдат от дефицит на оригинални идеи за привличане на медийното внимание.

„Единият Кристиян отиде с метрото. Другият заведе майка си. Каролина-Клер се обзаведе с рокля на арабски дизайнери. За нас вече не остана никакъв шанс да се покажем по телевизията. Защо, защото нямаме пари? Или защото имаме пари? Това е дискриминация и в момента правим подписка на онеправданите зрелостници във Facebook, която ще изпратим до омбудсмана“, закани се Петя Куралова, абитуриентка в обикновена, дълга, синя рокля.

В същото време кисели хора от крайни квартали седнаха едновременно на компютрите си, за да изразят мощното си възмущение от показността на Каролина-Клер и семейството й.

„Аман от тия разглезени кифли“, въведе ни в настроението си Пешо от Люлин четвърти микрорайон. „Вместо да ги дадат тия пари за благотворителност…Аз досега едно кюфте не съм изял без да го споделя с Чарли „, добави той с уточнението, че Чарли е любимият помияр на микрорайона, и седна да напише гневен статус в социалните мрежи.

Екипът ни потърси за коментар ябълката на раздора – най-красивата абитуриентка, с най-уникалните и ефектни рокли, живият пример за това, че красивата жена може да бъде умна и класна и да учи международни отношения.

Самата Каролина-Клер, чието име не е плод на баба Каролина от Радомир и баба Клер от Димитровград, а божествено провидение, явило се на майка й в красивите мигове по време на раждане, сподели, че не желае публичност и се е явила по телевизията с единствената цел да разведри мрачните физиономии на отрудените си сънародници.

„Човек трябва да бъде естествен, без да привлича внимание върху себе си“, сподели красавицата. „Моите рокли доказаха на света, че красивите жени не бива да бъдат слагани под общия знаменател на ниско интелигентните. Всички около мен бяха шокирани от това, че месец преди бала все още нямах рокля. Чичо ми дори получи сърдечни смущения. Важното е, че сега е добре. Хората ме обвиняваха в лекомислие и немарливост, но аз намерих тези дизайнери съвсем сама и говорих с тях по телефона. На английски език. Мисля, че доказах на света, че който се смее последен, се смее най-добре“, усмихва се чаровно Каролина-Клер при спомена за изживените перипетии и внимателно избърсва неволно бликнала младежка сълза с опашката на домашния опосум.

Ситуациите и разговорите, описани в текста, не са реални. 

 
 
Коментарите са изключени