shareit

9 причини да живеете в блок на пенсионери

| от Димопад Ласки |

Признайте си – може и да не обичате да сте заобиколени от група старци, но пенсионерите са перфектни съседи.

Те са култови, леко чалнати, живели достатъчно, за да не реагират спонтанно на каквото и да било.

А ако успеете и да се сприятелите с някоя приятна пенсионерка, която да ви готви от време на време, все едно имате баба си за съсед.

Ето няколко причини, поради които да живеете в блок на пенсионери, дори да сте на 25:

Липсват младите семейства с бебета

Не трябва да пазиш тишина. Няма кой да ти се скара, че „ходиш прекалено шумно“. Знаете ли кое е най-лошото на семействата с бебета? Очакват от теб да пазиш мъртва тишина, но ревът на бебето не трябва да безпокои никого.

Всичко е по конец

Повечето са кореняци и живеят в блока от 50-ина години. Всички се познават, знаят си и най-малките кусури и вече са свикнали да живеят заедно. Чистачката е като съседка, която се грижи за стълбите все едно са у тях.

Винаги (почти всички) са усмихнати

Да, винаги има по една-две троснати лелки, но повечето хора, когато станат пенсионери, нямат много грижи. Задълженията им се изчерпват в това да сготвят нещо, да изгледат сериалите и да поклюкарстват с някой съсед. Как да не си постоянно усмихнат от такъв живот?

Съседката, която се „тревожи“ за любовния ти живот

„Хайде бе, момчета, доведете нещо женско, време ви е вече да се задомявате.“ Всеки път, когато ви види. Не че е чак толкова загрижена за теб, това си е нейното „здрасти“.

Съседът, който винаги е готов да помогне

Във всеки блок има по един чичка-дядо, ранен пенсионер – бивш полицай или военен, работил в някой АЕЦ, миньор – който винаги е готов да помогне с инструменти и акъл за ремонти. Изключително полезен, ако си нямаш и идея какво правиш.

Знаят всички промоции в кварталните магазини

„Видяхте ли? Бананите са намалени. Има и хубаво месо на промоция. Знам ви, че тренирате и затова ви казвам.“ Много са мили понякога.

Зажаднели са за млада кръв

Отчаяно искат да водят разговори, различни от тези за „кой е умрял и кой още не е“. Заговарят те за щяло и нещяло, дори се интересуват как е работата, тази зима топло ли е у вас и дали сте си украсили за празниците.

Почти глухи са вече

„Хайде бе, момчета, кога ще вдигнете един голям купон, че да събудите тоя блок? Само пенсионери останахме тука. Не се притеснявайте, ни кой няма да ви чуе.“ Мечтата! Само да не пренасяш купона по коридорите и всичко е ок.

Винаги „помагат“ със съвети

Едно от любимите неща на старите хора е да съветват младите. Не че е много приятно някой да ти дудне постоянно на главата, но пък и понякога опитът си казва думата.

 
 
Коментарите са изключени