shareit

5 неща, които bTV да пуска, когато спре „Шоуто на Слави“

| от |

Където е текло и е спирало, пак ще спира да тече. А никъде не е спирало да тече повече, отколкото в шоутата на Слави.

Едно време, като стане нещо, БНТ спираха предаването и пускаха Тина Търнър. Та и от „Ку-ку“ именно нея ползваха в „атомното“ си предаване, за да убедят зрителите в истинността на шегата си.

Сега „Шоуто на Слави“ се разлиства в гората на bTV. Но какво да пусне медията, когато пак спре предаване? Вместо Тина Търнър, ползва повторения. Но защо пак повторения? Това е все едно да вземеш грешното дете от детска градина, да си кажеш: „Опа!“, да се върнеш и да вземеш друго грешно дете. Нали го спираш – ако го спираш, го спирай.

bTV имат няколко варианта за реакция, първият от които е Шампионска лига.

Лигата вече е била на мястото на Шоуто в сряда и четвъртък, така че няма проблем. Има два случая, в които може да настане объркване. Единият е, ако пуснат мач в понеделник или вторник, давайки на публиката измамното усещане, че е края на седмица. Това може да доведе до чупене на телевизори, което предвид миналото на Слави и екипа, bTV трябва да направят само заради иронията. Другият случай е, ако пуснат мач в петък. Тогава хората могат инстинктивно да си помислят, че е сряда или четвъртък и съответно в събота да отидат на работа.

Разбира се, bTV може да замени предаването и с филма „С пълна газ“ (Rush). В него Ники Лауда (Даниел Брюл) не само успява да запали, но и да кара ферарито си. А малко по-късно чупи крак. Мисля, че филмът предава ясно послание.

Преди време Ани Цолова и Виктор Николаев отидоха в Нова телевизия. Сега bTV имат идеалната, може би не идеалната, но все пак някаква, възможност да си отмъстят. Просто дават на Васил Иванов от Нова един час лайв предаване. Нали е за свободата на словото – нека каже, каквото иска. Хайлайт на предаването обаче не са измамите с обществени поръчки, които дори Дарина Сарелска нарочно да не е допуснала до ефир, е права, че не са от особен обществен интерес. Те са като секса на съседите ти – инстинктивно знаеш, че го има, чувал си един-пъти, но все пак не искаш да го гледаш.

Предаването протича с есемес гласуване дали да оставят „Шоуто на Слави“, или да го свалят изцяло от ефир. Точно така – нека съдбата им се реши с телевизионен референдум.

Ето и няколко хубави предложения, които обаче са прекалено оптимистични:

– Телевизионна игра с награди тип най-бързият печели. В нея Иво Сиромахов казва смешка, а уважаемите зрители трябва да изпратят линк с фейсбука или туитъра на човека, от когото я е откраднал.

– Записи на заседания на Европарламента, в които участва и Николай Бареков. За да си спомним добрите, по детски невинни години на bTV.

– Онова предаване – „Небивалици“. Или „Споко“.

– Филмът „Шогун“.

– „Мъпетите“.

Телевизията има много опции. Може и все пак да пусне старо предаване, ние и без това не сме го гледали. В краен случай винаги могат да излъчат някакъв документален филм за лебеди.

 
 
Коментарите са изключени