Жените поемат инициативата в „Скъпи наследници“

| от chronicle.bg |

Противно на твърдението, че живеем в патриархално общество, в което мъжете казват кое, как и кога, в Бели Вит жените все по-често започват да хващат юздите и да определят не само собственото си битие, но и това на мъжете в живота си.

Свикнал да ръководи не само в работата, но и в семейството си, Марин (Димитър Баненкин) се изправя пред неочаквани перипетии. След години, в които той изцяло е бил обгрижван от жена си Венета (Ивана Папазова), влошеното й здравословно състояние налага той да заеме тази й роля. Наред с притесненията му за нея, грешка от миналото го сблъсква с неочаквана новина – има незаконна дъщеря и това е Ани (Лорина Камбурова). Отричането, молбите към нея и майка й Снежи (Искра Донова) да престанат да разпространяват подобни „измислици“, не водят до очаквания от него резултат.

С разплитането и разрешаването на проблема се заемат сестра му Милица (Койна Русева) и дъщеря му Катя (Даяна Ханджиева). Първата с познатата схема – чрез заплахи, че ще унищожи всеки, който се опита да се докопа до наследството на Дочеви. А втората – като взима Ани със себе си в болницата, за да си направят ДНК тест и в крайна сметка да разберат сестри ли са или не.

28337333_2149831375237228_4587223452974134394_o

Освен че се е заела със задачата да елиминира Снежи и Ани от възможността да се включат в борбата за наследството, Милица не спира с опитите да елиминира и собствените си „законни“ роднини. Васко (Антоний Аргиров) за пореден път става част от пъкления план на леля си. Наета от нея жена има за задача да прелъсти и да приспи със сънотворно счетоводителя и така той да не се прибере в определените в завещанието на бай Дочо 12 часа. Замисълът й обаче не постига желания резултат и в крайна сметка Васко не се прецаква. Злобата на Милица най-накрая среща и отпор – Васко буквално я заплашва с убийство, ако се осмели още веднъж да му направи подобен мръсен номер.

28423532_2150332911853741_5992929801050031492_o

По молба на Марин Румен (Любо Ковачев) се заема със задачата да се грижи за Венета, докато е в болницата. Стимулът му е не само да направи добро впечатление пред бившата си тъща, но и пред Катя. И успява. След като изслушва изповедта му какво го е накарало да изневери, Венета съветва дъщеря си да даде втори шанс на бившия си любим, както на нея най-вероятно ще й е нужно да направи със съпруга си, ако се докаже, че преди години й е изневерил със Снежана. Изглежда съветите на домакинята, а и отдадеността на Румен към майка й, не остават незабелязани от младата лекарка. Срещата на бившите гаджета в Бели Вит я кара не само да се държи изключително мило, но дори двамата да се разделят с нежна прегръдка.

28516527_2150331408520558_8711105945823089580_o

 
 

Трейлър на „My Dinner With Herve“: следващият филм на Питър Динклидж

| от chronicle.bg |

Да си известен е като, да си пиян. Само че и целият свят е пиян от теб.“ Това ни казва Хърви – най-известното джудже в света, в новия трейлър на „My Dinner With Herve“.

Веднага поредната спечелена награда „Еми“ за Питър Динклидж, го гледаме в трейлъра на новия филм на Питър, а след по-малко от месец ще можем да гледаме премиерата на оригиналния филм на HBO.

Филмът разказва истинската история на Хърви Вийшез – актьор, познат от филмите „Fantasy Island“ и „The Man With the Golden Gun“. Джейми Дорнън влиза в ролята на журналист, който трябва да направи портрет на Хърви, който е „най-известното джудже в света“. В работния процес обаче, двамата стават приятели и това ще промени животите им.

До момента определени хора заклеймиха филма, защото пренебрегва евентуалния филипински произход на Хърви и вместо взима Динклидж да го играе. Актьорът опровергава твърденията, че Вийшез има филипински корени, позовавайки се на думите на брат му.

Филипинец или не, Хърви Вийшез има интересна история, която ще се превърне в приличен филм, съдейки по трейлъра. Нищо умопомрачаващо като качество, но със сигурност забавно. Поне на този етап така изглежда. Гледайте трейлъра, за да се уверите сами.

„My Dinner With Herve“ излиза на 20 октомври по HBO.

 

 
 

„Вероника Марс“ се връща на екран с нов сезон

| от chronicle.bg |

Добри новини за феновете на култовият сериал „Вероника Марс“: цяло десетилетие след спирането му, сериалът се завръща на екран.

Радостта на почитателите на Кристен Бел и самата Вероника идва от Hulu: твърди се, че стрийминг компанията е поръчала цял нов сезон от осем епизода.

Hulu са взели от Warner Bros. Television правата за първите три сезона, които ще пуска преди излизането на четвъртия. В допълнение, пак по Hulu ще може да е гледа и едноименният филм от 2014 г., който бе реализиран след триумфална кампания в Kickstarter.

Кристен Бел обяви новината в своя Instagram профил. Всеки епизод ще бъде дълъг по един час, а действието отново ще се развива в океанското малко градче Нептюн.

 
 

Проблемът със „Забелязано в София“

| от |

Гледали ли сте „Цар Лъв“? Най-вероятно да. А помните ли хиените на Скар? Групата „Забелязано в София“ се превърна от красивият прайд на Муфаса, в гробище за снимки, пълно с хиени, които нападат всичко включително и един-друг.

Една от най-големите фейсбук групи вече е жалко изродено подобие на себе си. Там човек отива, за да храни злобата си с трохички, които душата му смята за угощение. Не можем без тази група.

Там човек е бебе – малко и грачещо за всичко, без да знае нищо или да може нищо, или да прави нищо. Изцяло зависимо от всички останали, но не взимащо никаква отговорност за собствените си действия. Забравящо за собствените си недостатъци, докато пие със злоба от чашата на ежедневието. На тази чаша според него и двете половини са винаги празни. И винаги е виновен друг малоумник, тъпак, гей…

Това, което започна като добронамерен опит за смешна група, сега, уви, е храм на мрънкащите.

Има счупена плочка на тротоара пред блока ви? Веднага снимайте и качете! Добър текст към снимките ви ще е „Това не е държава! Обищаната не си е свършила работата! Всичко в живота ми не е хубаво и затова обвинявам хората, за които гласувах преди няколко години!“

Някой е паркирал неправилно? Ооо, краят му е близо, ей сега ще бъде изтипосан и напсуван! Ако кара скъпа кола – край! Това е Голям шлем направо: скъпа кола, паркирана неправилно върху тротоар със счупена плочка. По който ходи човек облечен странно. Еха! Оставете ги тези ремонти, ами разширете Терминал 1, че след този пост напливът от напускащи държавата ще е невероятен.

В тази група е цялата тъга на народа ни. Цялият страх и фрустрация от живота, пренасочена срещу другарчето. Нескопосаната първосигнална злоба на един народ, който си мисли, че заслужава повече, но не прави повече.

Не управляващите, а ние съсипахме държавата. Защото ние сме държавата и сме съсипани.

Всъщност не. Да искаш да оправят държавата е все едно да искаш да опазят природата. И природата, и държавата са си окей горе-долу – и двете са виждали пердах, които ние нито можем да им причиним, нито можем да си представим, и пак са оцелявали. Ако ще оправяме или опазваме нещо, по-добре да сме ние. Не сме толкова съсипани.

 
 

Има ли смисъл от дизайнери

| от |

Дизайнерите – хората, които правят глупавата ви идея за супер успешен сайт да изглежда поне малко приемлива. 

Не всички обаче приемат тази отговорна задача насериозно и в резултат стават невероятни произведения. Дотолкова, че трябва да имат собствен жанр.

Днес събрахме няколко примера, които да разведрят почивния ви ден. Разгледайте ги, нищо че имате нещо за вършене. То може да почака.

На нас лично любимите ни дизайнерски неудачи са от сватби. Там с кича като пряк път към естестиката се злоупотребява изключително добре. Когато имате повече време, окуражаваме ви да си пуснете нечия сватба в YouTube и да я загледате. Обещаваме ви страхотно преживяване!