shareit

Жан-Марк Вале ще снима филм за Джон Ленън и Йоко Оно

| от chronicle.bg |

След успешното представяне на сериала „Отворени рани“, режисьорът Жан-Марк Вале вече се приготвя за следващия си проект, който е прекалено интересен, за да не го отразим. Вместо да продължи в телевизията, режисьорът на „Dallas Buyers Club“ и „Wild“ застава зад пълнометражен филм за легендарния Джон Ленън и Йоко Оно, предава Variety.

В момента Universal Pictures водят преговори за сценария, който е писан от Антъни Маккартън в колаборация с Йоко Оно. Вале ще режисира и монтира филма и също така ще пренапише сценария с Маккартън, който е познат като сценарист на „Най-мрачният час“, „Теорията на всичко“ и „Бохемска рапсодия“.

Все още не е ясно все още за кой период от съвместния живот на известната двойка ще разказва филмът.

Джон Ленън и Йоко Оно се запознават през 1966 г. и се женят три години по-късно. Преживяват заедно разпадането на „Бийтълс“, имат едно дете (музикантът Шон Ленън), разделят се, после се събират и живеят заедно до смъртта на Ленън през 1980 г.

Имайки предвид как Жан-Марк Вале подхожда към музиката в своите проекти, няма как да не се вълнуваме от следващия му проект. А и тук става въпрос и за един от най-великите музиканти в историята. Ако се стигне до киносалоните, това ще бъде първият му филм от „Demolition“ (2015) насам. В последните три години той се съсредоточи над работата си в сериалите на HBO „Големите малки лъжи“ и „Отворени рани“, като за първия получи награда „Еми“.

 
 
Коментарите са изключени