shareit

Започва „Game of Thrones“ сезон 7

| от chronicle.bg, по БТА |

В неделя започва предпоследният седми сезон на „Игра на тронове“ – фентъзи драмата, която пожъна успех в целия свят и е изпъстрена със секс, насилие и политически интриги, предаде Франс прес.

Историята за благороднически фамилии, които водят война за Железния трон, ще бъде представена в още само 13 епизода в рамките на два сезона. След това завесата ще бъде спусната, за да приключи един от най-големите феномени в телевизията.

Този сериал на телевизия НВО е сред най-мрачните и най-противоречивите, които някога са били създадени. Критикуван е от началото на излъчването му през 2011 г. заради показваното насилие. В него се изнасилват жени и убиват деца, има еротични сцени, десетки персонажи, включително главните, са измъчвани и намират смъртта си, намушкани с ножове или обезглавени, отровени, изкормени, изгорени живи. Всичко е представено в едър план и с големи подробности.

Това не предизвика отвращението на телевизионните зрители – аудиторията надхвърли 23 милиона души на епизод в САЩ.

„Игра на тронове“ спечели повече награди „Еми“, отколкото който и да било друг сериал, базиран върху измислена история. Излъчван е в 110 страна с рекордна зрителска аудитория.

Шестият му сезон бе първият, който не е директно вдъхновен от фентъзи романа на Джордж Р.Р. Мартин „Песен за огън и лед“. През 2011 г. бе публикувана петата част от романа му – „Танц с дракони“, а други две части е планирано да бъдат издадени по-късно. Авторите на телевизионната адаптация Дейвид Бениоф и Даниъл Брет Уайс заявиха миналата година, че сериалът ще приключи след осмия му сезон, като седмият ще включва 7 епизода, а осмият – само 6.

 

 

 
 
Коментарите са изключени