shareit

„Зайчето Питър“ начело на боксофиса и след Великден

| от chr.bg |

Игрално-анимационната история, базирана по едноименната книга на Биатрикс Питоротпреди почти 120 години – „Зайчето Питър“, вече втори уикенд е начело на най-гледаните филми у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Случващото се в градината на фермера Томас и „войната“ с нейните обитатели е гледано от вече 43 979 зрители и отчита 351 738 лева приходи.

На втора позиция е „Играч първи, приготви се“ по едноименния роман на Ърнест Клайн. Екшън-фантастиката за времето след 26 години, когато изходът за бягство от ежедневието става виртуалната реалност, е гледана от 24 971 зрители и има 276 847 лева приходи след две седмици по екраните у нас.

Трета позиция сред най-гледаните филми у нас е за първата премиера от миналия Великденски уикенд – „Секс на кукуво лято“. Лентата с преведено литературно име, в която родителите се надпреварват да предпазят дъщерите си абитуриенти от секс в нощта на бала, е гледана от 4783 зрители и има 45 557 лева приходи за първия си уикенд на екраните у нас.

Четвърто място е за екшъна „Tomb Raider: Първа мисия“. Познатата от едноименната видеоигра история е гледана от 64 717 зрители и има 698 241 лева приходи за месец на екраните у нас.

На пето място е втората премиера от миналия уикенд – украинската анимация „Откраднатата принцеса“. Рисуваната история, в която главни герои са Руслан, Мила, Лестър, Черномор, Фин, мъдрият котарак и крал Владимир, е гледана от 3710 зрители и има 30 106 лева приходи за първия си уикенд у нас.

Шесто място в топ 10 е за третата премиера от миналия уикенд – трилърът „Коварен капан: Последният ключ“. Четвъртият филм от поредицата с Лин Шей, Лий Уанел, Ангъс Сампсън, Кърк Асеведо, Кейтлин Джерард в главните роли е гледан от 2821 зрители и има 23 286 лева приходи.

Седма позиция е за „Огненият пръстен: Революция“, продължение на филма отпреди пет години, в който Земята беше нападната от гигантските чудовища Кайджу. Случващото се във времето, когато хората отново се обединяват, за да спрат завърналите се нашественици, е гледано от 24 982 зрители и има 268 398 лева приходи за трите седмици по екраните у нас.

Осмо място е за трилъра „Червената лястовица“ по книгата на бившия агент на ЦРУ Джейсън Матюс. Случващото се с бившата балерина Доминика, която, за да осигури грижи за майка си, се впуска в света на шпионажа, е гледано от 49 081 зрители и има 469 348 лева приходи за месец и половина на екраните.

Девето място е за българския „Привличане“ на Мартин Макариев. Романтичната история за случващото се в частно училище между учители и между ученици, които завършват средното си образование, е гледано от 99 951 зрители и има 838 008 лева приходи за почти два месеца на екраните у нас.

На десето място е трилърът „Лично правосъдие“, римейк на едноименния филм от 1974 г. по книгата на Брайън Гарфилд. Историята, в която главните роли са на Брус Уилис, Винсънт Д’Онофрио, Елизабет Шу, Джак Кеси, Дийн Норис, Боу Нап, Майк Епс, Кимбърли Елийс е гледана от 18 259 зрители и има 168 316 лева приходи за петте седмици на екраните у нас.

 
 
Коментарите са изключени