shareit

Яра от Железните острови – едно мъжко момиче

Някой усети ли страстта в 8-ми и 9-ти епизод на GOT? Ама разбира се, че освен напоителни кръвопролития, имаше и доста секси моменти.

За тези, които не са забелязали, едно мъжко момиче събужда женските пориви много по-силно от всички мускулести мъже на екрана и това е Яра Грейджой – сестрата на Теон.

Малко от вас помнят похотливия й характер от втори сезон, където докато яздиха с брат й към замъка Пайк, се поцелуваха и опипваха.

Със сигурност обаче няма да забравите горещата сцена от 8-ми епизод на шести сезон на Яра с полуголата й избраница – местна компаньонка, титулована от самата нея с „най-хубавото дупе” на Вестерос.

Именно с „най-хубавото дупе” Яра прекара последната си нощ на сушата преди да се срещне очи в очи с Халееси Денерис, Родената в буря, Майката на Драконите и Трошачката на окови.

Това, което знаем със сигурност е, че погледът на Яра гори по–мощно от „Дракарис”. Това го оцени и Майката на Драконите.

Похотливо повдигната й вежда и самоуверената полуусмивка на Яра обезоръжи главнокомандващата на Мирийн и тя склони да сключи съюз с дома Грейджой и да им помогне да си върнат Железните острови. Всъщност алтернативата на Яра и Теон е много по-добра оферта от тази на чичо им, който предложи не само кораби, но и члена си, и то по най-просташкия начин, на Денерис. Затова и Майката на Драконите се поинтересува дали случайно и братът и сестрата не са и подготвили предложение за уреден брак.

„Аз нищо не предлагам, но и нищо не отказвам”, с онази секси самоуверена усмивка се обърна към Денерис палавата Яра. И този поглед ала „Дракарис” беше достатъчен. Двете някак боязливо се хванаха за ръце, а зрителите вече се надяват близостта им тепърва да се развива.

Личният флот на Яра и решителността й са нещо, което липсва на много мъже в „Игра на тронове”. Всъщност корабите са кът, затова и офертата на Грейджой в комбинация с предизвикателното поведение на по-голямата сестра бе най-добрият избор за Родената в буря.

Разбира се, и Яра плати цена за сближаването си с Майката на драконите – обеща да се откаже от пиратството и плячкосването.

Съюзът между двете мощни дами и победата на Санса на Север сложиха началото на женското царство в сериала.

Домът Грейджой е един от Великите домове на Вестерос. Той властва над групата на Железните острови – сурови, мрачни, всяващи страх, с дъх на риба и пиратство. Те се простират до западното крайбрежие на Вестерос. Гербът им е златен кракен на черно поле, а девизът „Ние не сеем.“

Във фентъзи поредицата на Джордж Р.Р. Мартин името на единствената дъщеря на Бейлор Грейджой е Аша. По време на снимките сценаристите не искали Аша да се бърка с дивачката Оша, която пазеше Рикон и съответно гърлото й бе прерязано от вече изядения от кучета Рамзи Болтън.

И така Аша Грейджой става Яра, но и това име й отива, особено на желязната броня.

Героинята на Яра се играе от Джема Елизабет Уелън, която е една от най-известните британски комедианти в момента. Родена е на 23 април 1981 година в Лийдс. Освен, че е актриса, тя е професионален танцьор, участва в лондонския танцов състав Belles и се е занимава с музикален театър и пеене – всъщност е мецосопрано.

Носителката е на най-престижната награда за Stand up Comedy – Funny Women Variety, която печели през 2010 година. Засега играе предимно поддържащи роли на екран, участва във филмите „Пътешествията на Гъливер” и „Човекът-вълк”, но вече я спрягат за любимката на киноманите след шеметната й роля в GOT.

Говори перфектен испански. Първото й участие във филм е през 2006 година – лентата е „Лудостта на танца”, а тя играе Сестра Грейс.

Обича да носи косата си късо подстригана, твърди, че е скарана със спорта, особено с тениса, но държи ниво с ролерите. В едно от интервютата си казва, че е била манипулативно дете. „Бих те ръчкала без мама да види докато не се обърнеш и не ме удариш. След това бих й казала, че си ме ударил без причина”, казва Джема.

На кастинга за „Игра на тронове” в Белфаст трябвало да изиграе жена, която задоволява мъж, който седи на стол.

Най-интересният за нея персонаж от сериала е Джакен Х`Гар, който обучава малката Аря Старк да се превърне в безскрупулен убиец, служещ на Многоликия бог. „Най-интригуващ е. Искам да знам какво се случва в главата му”, споделя Джема.

През август 2011 година HBO официално потвърди, че тя ще участва в сезон 2 на сериала. От тогава досега се появява в 11 серии, включително се изправи срещу Рамзи Болтън, за да спаси брат си.

Надяваме се на още горещи кадри с Яра и може би Денерис, а най-горещите й сцени може да видите в галерията ни горе!

 
 
Коментарите са изключени