shareit

WTF! Филмовите финали, които ни шокираха

| от |

Един добър филмов критик беше казал преди време, че най-важното в един филм е да започне добре. Да те вкара с шут в историята си в рамките на 3 до 5 минути. Второто най-важно нещо е да те шокира. Някъде в средата, донякъде с персонажите си.

Най-трудно обаче си остава третото нещо – финалът. Ако финалът на един филм е насран, то може да кажем спокойно, че насран е и целият филм.

Когато човек гледа един филм и още от средата знае какво ще стане, защото „все едно аз съм го писал“, значи, че някой някъде не си е свършил работата.

Разбира се, има и филми чийто финали са по-известни от самите тях. Такива са „Обичайните заподозрени“, „Шесто чувство“, „Боен клуб“… може да изброяваме модерни класики до безкрай, но няма нужда… схващате идеята.

По кината от тази седмица е трилърът Get Out, или „Бягай!“. Спечелил фенове с напрегнатото си действие и странния си финал, филмът вече е в топ местата на критиците и някои дори му предричат номинации.

Ние пък го използваме за вдъхновение, за да ви кажем за още 5 филма, чийто финали ни шокираха. Модерни, стари, но не чак толкова известни… В галерията горе.

 
 
Коментарите са изключени