shareit

„Войната за планетата на маймуните“ оглави бокс-офисa

| от chronicle.bg, по БТА |

Научнофантастичният филм „Войната за планетата на маймуните“, режисиран от Мат Рийвс, оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, предадоха световните информационни агенции.

През дебютния си уикенд на екран третият филм от поредицата „Планетата на маймуните“, получил ласкави отзиви от критиката, реализира приходи от 56,5 милиона долара, въпреки очакванията сумата да надхвърли 60 милиона долара. За сравнение – предишните две продукции „Възходът на планетата на маймуните“ (2011) и „Зората на планетата на маймуните“ (2014) събраха съответно 54,8 милиона долара и 72,6 милиона през дебютните си уикенди в кината.

Второ място в бокс-офис с постъпления от 45,2 милиона долара заема филмът „Спайдърмен: Завръщане у дома“ с Том Холанд в ролята на Човека-паяк. Следва анимацията „Аз, проклетникът 3″ с 18,9 милиона долара.

На четвърта и пета позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка са съответно криминалната комедия „Зад волана“ и романтичната комедия „Болест от любов“. Приходите от продажбата на билети за двата филма в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 8,8 милиона долара и 7,6 милиона долара.

 

 

 
 
Коментарите са изключени