shareit

Вижте трейлъра на „Chronic“ с Тим Рот

| от chronicle.bg |

„Chronic“ се появи за първи път на Кан 2015, където отнесе наградата за най-добър сценарий, а този септември се очаква лентата на мексиканеца Мишел Франко да излезе на кино в Щатите. Главната роля ще се изпълнява от Тим Рот, който ще се въплъти в кожата на обременен с тежко минало, напълно отдаден на професията си, болногледач, който установява трайни, емоционални връзки с терминално болните си пациенти.

„Chronic” е вдъхновен от личните впечатления на режисьора и срещите му с медицинската сестра, която се грижи за баба му. Бабата получава удар през 2010 година и в продължение на половин година е прикована за леглото, преди да почине.

Режисьорът наблюдава умението на болногледачите да се свързват с болните и от тези негови впечатления се ражда идеята за филма. Тим Рот се подготвя за образа си като прекарва няколко месеца с умиращи пациенти и техните болногледачи – учи се как да говори с тях, как да поддържа хигиената на обездвижени пациенти т.н.

В актьорския екип на „Chronic” ще видим още Майкъл Кристофър, Сара Съдърланд, Клер ван дер Бум, Елизабет Тълок, Тейт Елингтън,  Марибет Монро и др.

 
 
Коментарите са изключени