shareit

„Вечност“ тръгва по кината през ноември

| от chronicle.bg |

Френският филм „Вечност“, вдъхновен от известната книга и с участието на Одри Тоту ще бъде показан и в избрани киносалони в София и страната. Зрителите ще могат да гледат екранизацията по едноименния бестселър на Алис Ферне, от 11 ноември в София (в столичните арт кина), Пловдив (кино Лъки), Варна (ФКЦ), Видин, Търговище и Каварна (кино Петър Слабаков).

Преди това лентата по сценарий и режисура на виетнамския визуален майстор Тран Ан Хунг ще бъде показана и на специална кино вечер в City Mark Art Center (бившото кино Левски). Там на 24 октовмри ВЕЧНОСТ ще бъде излъчен от 19:30, а след прожекцията публиката е поканена да сподели впечатленията си на чаша вино.

ETERNITE_PHOTO_2

Тук може да прочетете и официалния синопсис на лентата:

В края на 19 век едно младо момиче среща едно младо момче и се влюбва. Валантин се омъжва за Жюл. Един век по-късно друго младо момиче, правнучката на Валантин, тича към прегръдките на друго младо момче на един мост в Париж. През годините, които делят двете истории, още много жени и мъже ще се срещат, ще се влюбват и ще живеят съдбата си, създавайки родословно дърво и жизнена сила, която ще пребъде във вечността.

Изящната екранизация на виeтнамския визуален майстор Тран Ан Хунг е по известната едноименна книга на френската писателка Алис Ферне, автор на над 10 романа. Ключова тема в нейното творчество са женствеността, майчинството, близостта и любовта като единствена гаранция за възможна вечност. Подобно на текста, филмът е изключително красиво, фино и поетично разказан. По френски.

ETERNITE_PHOTO_6

Сценарият и режисурата са дело на Тран Ан Хунг, а в ролите ще видим Одри Тоту, Беренис Бежо, Мелани Лоран, Джереми Рениер, Пиер Деландошам, Ирен Жакоб и други.

ETERNITE_PHOTO_4

 
 
Коментарите са изключени