shareit

Вечните гангстерски филми на Източна Европа

| от chronicle.bg |

Колкото и да се бунтуват ценителите на елитарното кино, филмите за гангстери са сигурен начин за печалба в киното. В някои случаи, разбира се, това правило е съчетано с удовлетворяване на масовия вкус и високо качество на продукцията. Някои от любимите ни гангстерски филми днес вече се считат за част от поп културата и гледаме на тях като филмови шедьоври. И си струват гледането.

Източна Европа има своя дан в това отношение. Небезизвестният криминален свят на нашия край на континента е вдъхновение за редица гангстерски филми през годините. Те са различни от останалите поради редица фактори – политически , икономически, географски и най-вече технологичен (все пак говорим за кино и технологията е от решаващо значение). Някои от тези филми съдържат неподражаемата и неустоима комична нотка, докато други се фокусират върху реализма в пресъздаването на събитията, към един по-документален подход.

Но всичките от тях съдържат блясъка на един опасен, но привличащ свят извън закона, който буди въображението и интереса ни всеки път.

В галерията горе може да видите любимите ни гангстерски филми, създадени на територията на Източна Европа.

 
 
Коментарите са изключени