shareit

В памет на Филип Сиймур Хофман: 10 роли, които го обезсмъртиха

| от chronicle.bg |

Цели четири години изминаха от неочакваната смърт на Филип Сиймур Хофман: направо не можем да повярваме, че времето си минава така неумолимо, без изобщо да съобразява хода си с онези, които отиват да играят на другия свят.

Историята на Хофман започва с пиесата на Артър Милър „Всички мои синове“, която го отвръща от спорта, който го е занимавал дотогава, и го насочва към театъра и киното.

Филип завършва училището по изкуствата в Нюйоркския университет през 1989 година. И ролите заваляват една след друга.

През това време той прави семейство: връзка с дизайнерката на костюми Мими О`Донъл, с която има две дъщери и един син. Те се разделят през есента на 2013.

Хофман не обича да говори за семейството си публично и не го прави, както и не афишира религиозните си или политически виждания.

„Колкото по-малко знаете за мен, толкова по-интересно ще ви бъде да ме гледате“, казва той.

През 2006 в интервю за списание „60 минути“ той разкрива, че е имал проблеми с алкохол и наркотици като студент. „Опитах всичко и всичко ми хареса“ си признава той. Въпреки, че остава далеч от наркотиците за цели 23 години, той пак се връща към старите навици и през 2013 влиза в рехабилитационен център за 10 дни.

На 2 февруари 2014 г. приятелят му Дейвид Бар Кац го открива мъртъв в банята на апартамента му в Ню Йорк, като по-късно става ясно, че причината е смъртоносна комбинация от хероин, кокаин, амфетамин и бензодиазепин.

Наследството на Хофман се оценява приблизително на $35млн и се наследява от майката на децата му Мими О`Донъл.

Най-добрите му роли, поне според нас, ще видите в галерията.

Ако сте пропуснали някой от тези филми, изгледайте го. По този начин можем да възкресим един велик актьор поне за малко.

 
 
Коментарите са изключени